Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Σαμαρά -Βενιζέλου στις 6

Συζήτηση εφ” όλης της ύλης αναμένεται να έχουν οι 2 πολιτικοί αρχηγοί

samaras-venizelos-xeria

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στις 6 σήμερα το απόγευμα αναμένεται να συναντηθούν ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ανάπαυλα της 28ης Οκτωβρίου.

Στην ατζέντα της συζήτησης αναμένεται να βρεθούν αφενός η πορεία της διαπραγμάτευσης της χώρας με εταίρους και δανειστές και αφετέρου θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, όπως ο ενιαίος φόρος ακινήτων.

Ήδη η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρώτη αλλαγή στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών μετά τις πιέσεις και βουλευτών της συμπολίτευσης. Μετά από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά χθες το βράδυ αποφασίστηκε  να μη φορολογηθούν οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη, όπως θερμοκήπια, στάνες, αποθήκες γεωργικών μηχανημάτων.

Βουλευτικό μέτωπο κατά Στουρνάρα

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για την κυβέρνηση καθώς νωρίτερα 22 βουλευτές της ΝΔ, δημιούργησαν μέτωπο κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Οι βουλευτές με ερώτησή που κατέθεσαν προς τον υπουργό, χαρακτήρισαν άδικη τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων.

Με επικεφαλής τον Δ. Τζαμτζή, οι βουλευτές της ΝΔ υποστήριξαν ότι η υπερφορολόγηση θα εμποδίσει την επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας, ενώ θα είναι πάρα πολλοί οι αγρότες που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τους φόρους.
Οι βουλευτές καλούν τον Γ. Στουρνάρα να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες με άδικες και αβάσταχτες φορολογίες, αλλά και να ενημερώσει για το τι προτίθεται να πράξει για τις εγκαταλελειμμένες και ανεκμετάλλευτες γαίες που δεν επιφέρουν κανένα έσοδο στους κατόχους τους.

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By