Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αντώνης Σαμαράς: Μία νέα Ελλάδα γεννιέται

Σταδιακή μείωση φόρων για τα ακίνητα κατά 38% έως το 2016 εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

SAMARAS-NEW2

Επιστροφή σημαντικού τμήματος του πρωτογενούς πλεονάσματος στην ελληνική κοινωνία, με σταδιακή μείωση φόρων εξαγγέλλει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε μεγάλη συνέντευξή του στο Βήμα, αναφέροντας μάλιστα ότι έχει προγραμματιστεί μείωση των φόρων ακινήτων κατά 38% έως το 2016.

Ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι με τα πρωτογενή πλεονάσματα θα στηριχθεί η νέα ελάφρυνση του χρέους και η έξοδος στις αγορές, ενώ διευκρινίζει ότι στόχος του είναι να αρχίσουν να μειώνονται σταδιακά οι συντελεστές του ΦΠΑ, του φόρου εισοδήματος, των κερδών και βεβαίως των ακινήτων. «Βγαίνουμε από το φαύλο κύκλο… γεννιέται μια νέα Ελλάδα» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, αναφερόμενος στο πλεόνασμα ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ξεπερνά το 1,5 δισ. και προσέθεσε πως «τo επίσημο, μεγάλο και πρόωρο πρωτογενές πλεόνασμα , η επιστροφή του στην κοινωνία, η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, η ανάκαμψη, η ελάφρυνση του χρέους και η επιστροφή στις αγορές θα γίνουν μέσα στη φετινή χρονιά. Και όλα μαζί θα συνθέτουν την εικόνα μιας άλλης Ελλάδας. Μιας νέας Ελλάδας…».

Απορρίπτει τις πρόωρες εκλογές

Ο πρωθυπουργός απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε σενάριο πρόωρων εθνικών εκλογών και επιτίθεται με δριμύτητα στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «είναι σε παράκρουση». «Η ‘πρόταση’ του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ‘σκίσει τα μνημόνια’ και θα ‘αμφισβητήσει το χρέος’ ουσιαστικά αποτελεί αναγγελία εθνικής χρεοκοπίας» δηλώνει.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ξεκαθαρίζει ότι δεν δίνει επίσημες στηρίξεις σε υποψήφιους δημάρχους, ούτε απαξιώνει τους αντάρτες, ενώ δεν πιστεύει ότι τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών θα απειλήσουν την κυβέρνηση.

«Ώς τα τέλη της εφετινής χρονιάς η βελτίωση θα έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας. Υπάρχει εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που περιλαμβάνει συγκεκριμένες αναγκαίες αλλαγές ακόμη και στο Σύνταγμά μας. Η ελπίδα θέλει πρόγραμμα, θέλει σχεδιασμό, θέλει αποφασιστικότητα και πάνω απ’ όλα λίγα λόγια» επισημαίνει ο κ. Σαμαράς.

 

By