Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους της και γυρίζουμε σελίδα

Την πεποίθηση ότι η εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη ενισχύεται, εξέφρασε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από τις Βρυξέλλες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά το πέρας των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

samaras640-468_070314
Ιδιαίτερα θετικό για την εικόνα της χώρας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το τελευταίο διήμερο που πέρασε. Όπως τόνισε, η Ελλάδα απέσπασε θετικά σχόλια, από όλες τις πλευρές, για την επιτυχημένη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στην Αθήνα για την επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος και για την αποφασιστική προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

«Όλοι πια υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους της και γυρίζουμε σελίδα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Ελλάδα το τελευταίο διήμερο απέσπασε θετικά σχόλια για τις επιτυχίες της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και όπως τόνισε ο Αντ. Σαμαράς, μέσα σε δυόμιση μήνες, η ελληνική Προεδρία έκλεισε 54 νομοθετικές πρωτοβουλίες σε δύσκολα ζητήματα που βρίσκονταν για αρκετό καιρό σε εκκρεμότητα.

«Είναι άδικο αλλά και στενάχωρο για τον κόσμο, την ώρα που η Ελλάδα ανοίγει τα φτερά της να βγει από το τέλμα να υπάρχουν παραφωνίες» δήλωσε, εξάλλου, ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για τις ενδοκυβερνητικές αναταράξεις ως συνέπεια των αποφάσεων για την αγορά του γάλακτος στην Ελλάδα.

By