Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ανώτερα των εκτιμήσεων οι εισπράξεις των εφοριών

Στα 223 εκατ. ευρώ το ποσό που έχουν μαζέψει οι ΔΟΥ

© Fedor Patrakov | Dreamstime.com
© Fedor Patrakov | Dreamstime.com

Κατά 3% αυξήθηκαν τα έσοδα των εφοριών για τον Οκτώβριο, εντός των στόχων του προϋπολογισμού αναστρέφοντας πλήρως την τάση απόκλισης που είχε διαμορφωθεί κατά τους πρώτους μήνες του έτους.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, το γεγονός αυτό εκτιμάται ότι αποτελεί αξιόπιστο εχέγγυο για την επίτευξη των στόχων στα έσοδα με την ολοκλήρωση του 2013.

Ειδικότερα, οι εισπράξεις φόρων στις ΔΟΥ κατέγραψαν υπέρβαση του στόχου κατά 3% το μήνα Οκτώβριο ενώ έχει επιτευχθεί, με οριακή απόκλιση και ο στόχος των εισπράξεων σε διάστημα δεκαμήνου. Το ίδιο ισχύει και για τις εισπράξεις ΦΠΑ καθώς καταγράφηκε σημαντική υπέρβαση σε ποσοστό 6,8% του στόχου για τον Οκτώβριο και 2,3% για το 10μηνο. Πέραν των ανωτέρω, παρουσιάζεται μεγάλη αύξηση των εσόδων από άμεσους και έμμεσους φόρους ΠΟΕ (παρελθόντων οικονομικών ετών).

Συγκεκριμένα για τον μήνα Οκτώβριο 2013 έχουν εισπραχθεί από τους εν λόγω φόρους 223 εκατ. ευρώ έναντι 118 εκατ. ευρώ που είχαν εισπραχθεί κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By