Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τι απαντά ο Παναγιώτης Αλαμάνος για την ΣΟΛ Α.Ε.

Είμαι μικρομέτοχος, δεν επηρεάζω την εταιρεία, δεν έχω σχέση με τον έλεγχο στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ δηλώνει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.

alamanos panagiotisΑνακοίνωση-απάντηση στα δημοσιεύματα που αποκάλυψαν την εργασιακή του σχέση με την μια εκ των έξι εταιρειών που διενεργούν έλεγχο στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, εξέδωσε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Παναγιώτης Αλαμάνος. Στην ουσία, υποστηρίζει όσα είπε και χθες σε τηλεφωνική επικοινωνία με το thepaper.gr το οποίο και την δημοσιοποίησε.

Ο κ. Αλαμάνος υποστηρίζει ότι κατέχει μόλις το 0,3% των μετοχών της ΣΟΛ Α.Ε., ότι δεν έχει σχέση με τον έλεγχο στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και ότι ο πατέρας του δεν είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας πλέον αφού έχει παραιτηθεί από το 1996. Καταγγέλλει δε την επιχείρηση εμπλοκής του ως «ανυπόστατη και υποβολιμαία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Αλαμάνου:

«Επειδή ορισμένα δημοσιεύματα επιχειρούν να με εμπλέξουν στα θέματα που συνδέονται με τον έλεγχο των οικονομικών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., πρέπει να διευκρινίσω ότι:

Ουδέποτε ο πατέρας μου Χάρης Αλαμάνος υπήρξε Πρόεδρος της εταιρείας Σ.Ο.Λ. Α.Ε.

Στο παρελθόν υπήρξε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, θέση από την οποία αποχώρησε το 1996 δηλαδή προ δεκαεπτά ετών. Έκτοτε, ουδέποτε κατείχε θέση που σχετιζόταν με τη διοίκηση της εν λόγου εταιρείας.

Είμαι εργαζόμενος στην Εταιρεία Σ.Ο.Λ. Α.Ε. χωρίς να κατέχω κάποια υψηλή διοικητική θέση.

Οι μετοχές που κατέχω στην Εταιρεία είναι το 1/350 του συνόλου (δηλαδή περίπου το 0,3%). Ανάλογο ποσοστό 0,3% κατέχει ο πατέρας μου Χ. Αλαμάνος. Άρα, ουδόλως μπορώ να επηρεάσω τα διοικητικά τεκταινόμενα της Εταιρείας.

Η Εταιρεία Σ.Ο.Λ. Α.Ε. είναι μία από τις έξι (6) Εταιρείες οι οποίες ανέλαβαν τον Ιούνιο του 2012 τον έλεγχο των οικονομικών του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Αυτό δηλαδή έγινε αρκετούς μήνες πριν το Συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και την εκλογή των οργάνων που προέκυψαν από αυτό. Υπενθυμίζω ότι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου εκλέχθηκα  το Μάρτιο του 2013.

Δεν αναμίχθηκα σε καμία περίπτωση στα θέματα του ελέγχου των οικονομικών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και δεν γνωρίζω ούτε τα τυχόν ευρήματα, ούτε τα συμπεράσματα που προέκυψαν από αυτούς.

Η επιχείρηση εμπλοκής μου είναι αυθαίρετη, ανυπόστατη και υποβολιμαία, μια και αποσκοπεί στην δημιουργία σύγχυσης και προβλημάτων στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Γι αυτό και την καταγγέλλω προς όλες τις κατευθύνσεις».

By