Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Απάτη με μαϊμού-πρόστιμα σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Δύο οδηγοί των Ο.ΣΥ. εκτελούσαν εθελοντικά και χρέη ελεγκτή προκειμένου να υφαρπάζουν πρόστιμα από παραβάτες

prostimaΜαϊμού-πρόστιμα σε επιβάτες των οδικών συγκοινωνιών που δεν είχαν το προβλεπόμενο από το νόμο εισιτήριο έκοβαν δύο ελεγκτές του οργανισμού προκειμένου να βάζουν στην τσέπη τα χρήματα από το πρόστιμο.

Στην υπόθεση εμπλέκονται και δύο τυπογράφοι που κατηγορούνται ότι έφτιαχναν τα πλαστά μπλοκ παραβάσεων.

Σύμφωνα με την αστυνομία το κύκλωμα φέρεται ότι δρούσε από τον Απρίλιο του 2013 και τα χρήματα που είχε επωφεληθεί σε βάρος της Ο.ΣΥ. εκτιμάται ότι κυμαίνονται από 50.400 έως 90.720 ευρώ.

Το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίχθηκε αφότου μια 25χρονη που την περασμένη Παρασκευή έπεσε θύμα της εν λόγω απάτης ξέχασε να πάρει την ταυτότητά της και έτσι μετέβη στα Κεντρικά Γραφεία του Ο.ΣΥ. στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

Εκεί ενημερώθηκε ότι το απόκομμα πληρωμής που είχε λάβει ήταν πλαστό, καθώς το μητρώο του αναγραφόμενου ελεγκτή ήταν ανύπαρκτο. Ωστόσο, η 25χρονη αναγνώρισε στον χώρο τους δύο ελεγκτές, ως τα πρόσωπα που βεβαίωσαν την παράβαση.

Οι δύο ελεγκτές επέβαλαν στην 25χρονη πρόστιμο ύψους 72 ευρώ και εκείνη πλήρωσε κατευθείαν το πρόστιμο, προκειμένου όπως την ενημέρωσαν σχετικά, να μειωθεί η αξία του στο μισό.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποίησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δυο εμπλεκόμενοι συνελήφθησαν το Σάββατο ενώ εκτελούσαν υπηρεσία οδηγού σε λεωφορεία καθώς όπως προέκυψε παράλληλα με τα καθήκοντα του οδηγού εκτελούσαν από κοινού εθελοντικά υπηρεσία ελεγκτή αποκομίζοντας την κάθε φορά παράνομο χρηματικό όφελος από 200 έως 350 ευρώ έκαστος.

Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, απάτης και απιστίας σχετική με την Υπηρεσία, κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατά συνέργεια και η υπόθεση παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση.
.

By