Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Απέκλεισαν υποψήφιο τραγούδι από την τελική πεντάδα των Όσκαρ

Τέσσερα αντί για πέντε φέτος τα τραγούδια για την κατηγορία Καλύτερου Τραγουδιού

oscar2

 

Τα υποψήφια τραγούδια στην κατηγορία του Καλύτερου Τραγουδιού στα φετινά Όσκαρ ήταν τα Happy, Let it Go, The Moon Song, Ordinary Love και Alone Yet Not Alone. Αυτό όμως μέχρι χτες, γιατί η Ακαδημία Κινηματογράφου προχώρησε στον αποκλεισμό ενός εκ των πέντε, αφήνοντας τελικά τέσσερα τραγούδια στον «τελικό».

Κι αυτό γιατί, ο Μπρους Μπράουτον, συνθέτης του τραγουδιού Alone Yet Not Alone και μέλος επιτροπής που ψηφίζει τους υποψήφιους έστειλε e-mail σε όλα τα μέλη, ενημερώνοντας τους πως έχει γράψει το συγκεκριμένο τραγούδι, κάτι που φυσικά απαγορεύεται από τους κανόνες της Ακαδημίας.

[video_embed][/video_embed]

Η Ακαδημία αιτιολόγησε την κίνησή της εξηγώντας σε σχετική ανακοίνωση πως αν και το ηλεκτρονικό μήνυμα του συνθέτη «είχε καλή πρόθεση», εντούτοις δημιούργησε «ένα άδικο πλεονέκτημα».

Από την πλευρά του, ο συνθέτης δήλωσε πως αισθάνεται «συντετριμμένος» από την απόφαση της Ακαδημίας. «Ασχολήθηκα με την πιο απλή μορφή προώθησης και αυτό στράφηκε εναντίον μου όταν το τραγούδι άρχισε να τραβά τα βλέμματα» είπε. «Με νίκησε ο ανταγωνισμός που είχε μήνες προώθησης και διαφήμισης πίσω του. Απλά ζήτησα από κάποιους ανθρώπους να ακούσουν το τραγούδι και να το εξετάσουν (για τις υποψηφιότητες)».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By