Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Απέσυραν (για την ώρα) ρύθμιση για φούρνους στα «σούπερ-μάρκετ»

Θα επανέλθει στο νομοσχέδιο – σκούπα

supermarketΑποσύρθηκε το άρθρο που επιτρέπει στα σούπερ μάρκετ να πωλούν ψωμί στις λεγόμενες «ζεστές γωνιές», προκειμένου να επανέλθει στο πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί μέχρι την Κυριακή. Η επίμαχη ρύθμιση ήταν ενταγμένη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων το οποίο συζητήθηκε σε β ανάγνωση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Όμως το επίμαχο άρθρο 44 δεν συγκέντρωνε την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία (εκτός από την αντιπολίτευση το καταψήφιζε και το ΠΑΣΟΚ). Έτσι ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς ανακοίνωσε ότι αποσύρει το άρθρο, θα το αλλάξει και θα το επανακαταθέσει ως τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο.

Στην Ολομέλεια της Βουλής ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος κατήγγειλε ότι πρόκειται για μεθόδευση εκ μέρους της κυβέρνησης προκειμένου να ευνοηθούν «τα σούπερ μάρκετ και το LIDL» να πωλούν κατεψυγμένο ψωμί και για να κλείσουν τα αρτοποιία της γειτονιάς. «Ποιο είναι το κατεπείγον; Να κλείσουμε τους φούρνους στην Ελλάδα και να ενισχύσουμε Μέρκελ;», ρώτησε.«Προτρέχετε. Πως ξέρετε ότι θα έρθει στο πολυνομοσχέδιο;» αντέδρασε ο Βουλευτής της ΝΔ Αργ. Ντινόπουλος, όμως ο Πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης επιβεβαίωσε ότι αποσύρθηκε το άρθρο 44 για να επανέλθει στο πολυνομοσχέδιο. Στην κριτική του Π. Καμμένου αντέδρασε και ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β. Κεγκέρογλου ο οποίος υπενθύμισε πως «όταν ήταν υπουργός ο Π. Καμμένος ήταν σε άλλο στρατόπεδο από αυτό των αρτοποιών».

 

By