Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Απέχει από την ψηφοφορία για Μεϊμαράκη το ΚΚΕ

Από τον Περισσό υποστηρίζουν ότι η πρόταση μομφής κατά Μεϊμαράκη αμβλύνει την κριτική στο Πολυνομοσχέδιο

kke-thumb-large
Το ΚΚΕ, σε ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, αναφέρει ότι στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή «για το νομοσχέδιο- έκτρωμα, που ξηλώνει τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα και ενισχύει τα μεγάλα συμφέροντα υποστήριξε την πρόταση δυσπιστίας για να καταδικασθεί η συνολική αντιλαϊκή πολιτική».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι παράλληλα «το ΚΚΕ κάλεσε τον λαό να μην παγιδευτεί στο σκηνικό τεχνητής δικομματικής πόλωσης που στήνουν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο βολεύει και τους δύο».

«Πίσω από αυτή την πρακτική βρίσκεται η προσπάθεια απόκρυψης της σύγκλισης των δύο κομμάτων σε στρατηγικής σημασίας θέματα που αφορούν τη στήριξη της ΕΕ, της ευρωπαϊκής λυκοσυμμαχίας, τη στρατηγική που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας» προσθέτει η ανακοίνωση, τονίζοντας ότι «την πολιτική ευθύνη για την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας την έχει η κυβέρνηση και προς αυτήν στρέφεται η κριτική του ΚΚΕ».

«Η πρόταση μομφής, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του προεδρείου της Βουλής, αμβλύνει την κριτική αυτή και συνεπώς η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα απέχει από τη σχετική ψηφοφορία» καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΟ του κόμματος.

By