Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Απίστευτη ήττα-αποκλεισμός της Εθνικής βόλεϊ -αλήθεια, τι έγινε! Ας πάψουν, επιτέλους, να… βαυκαλίζονται στην ομοσπονδία

Αντίο στο… όνειρο για την Εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών, μετά την ήττα της από το Μαυροβούνιο με 3- 1 σετ. Μια ήττα που θα μπορούσε, κάλλιστα, να ήταν… πρόκριση! Όμως, αυτό το άθλημα, κρύβει τέτοια ψυχολογία… Υπάρχουν όμως και ερωτηματικά, που θα πρέπει να κληθούν οι υπεύθυνοι να τα εξηγήσουν!..

thumbnail (1)

Στο Μαυροβούνιο πήρε το πρώτο σετ η Εθνική μας ομάδα, κατάφερε δηλαδή να κάνει πράξη τον πρώτο -και βασικό- νόμο στο άθλημα! Παίρνεις το πρώτο σετ, σπας τα νεύρα στον άλλο, του ισοπεδώνεις την ψυχολογία, του τσακίζεις τον εσωτερικό του κόσμο… Κι όμως. Συνέβη το αντίθετο! Η ελληνική ομάδα ήταν, που τσακίστηκε ψυχολογικά, ισοπεδώθηκε, και κατατροπώθηκε!

Στον δεύτερο τελικό του Ευρωπαϊκού League οι Μαυροβούνιοι… επέστρεψαν (μετά το 0-1 στα σετ) και επικράτησαν με 3-1 (3-2 σετ είχαν νικήσει στην Αθήνα) για να πανηγυρίσουν για το τρόπαιο (και τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Λιγκ).

Οι παίκτες του Δρίκου χρειάζονταν (τουλάχιστον) δύο σετ -και, βέβαια, τη νίκη- μετά την ήττα (3-2) του πρώτου ματς. Μπήκαν δυνατά και κατέκτησαν το πρώτο σετ, αλλά αυτό φάνηκε πως δεν ήταν αρκετό. Οι Μαυροβούνιοι έπιασαν (πολύ) υψηλή απόδοση, ανάγκασαν την Εθνική σε (πολλά) λάθη και η νίκη με 3-1 τους χάρισε το τρόπαιο. Ταυτόχρονα, η αντίσταση της Εθνικής στα τρία χαμένα σετ ήταν σχεδόν ανύπαρκτη (ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!) με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να φτάσουν στην (ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ) ανατροπή.

Τα πάντα, στην υπόθεση νίκη (ουσιαστικά: συμμετοχή στο Παγκόσμιο) τελείωσαν στο 4ο σετ και στο 18-13, όταν η ελληνική ομάδα δεν μπόρεσε να μειώσει κι έχασε, στη συνέχεια, με τα χέρια κάτω…

Αλήθεια, απορία θα μείνει -όσο κι αν, το είπαμε, το βόλεϊ είναι άθλημα ψυχολογίας: τι έγινε σ αυτά τα τρία σετ; Τι έγινε και… χάθηκε η μπάλα!

Προσωπικά, δεν μπορέσαμε να αντιληφθούμε τι συνέβη -κι ούτε θα το καταφέρουμε όσες φορές κι αν δούμε το ματς!

Τονίζω -με τον εκνευρισμό της στιγμής: πρέπει να αναζητηθούν οι ένοχοι αυτής της ήττας -διασυρμός, όπως ήρθε! Και, επιτέλους, να πάψουν να… βαυκαλίζονται στην ομοσπονδία του βόλει!

Μετά και τη δεύτερη ήττα, η Εθνική ομάδα έχασε την ευκαιρία να επιστρέψει στο World League μετά από 10 χρόνια. Το εισιτήριο, μαζί με το τρόπαιο, πήραν οι Μαυροβούνιοι…

Τα σετ (3-1): 22-25, 25-18, 25-18, 25-21.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Ντάμποβιτς 4, Γκ. Τσουκ 8, Τσάτσιτς 10, Μπ. Τσουκ 16, Γιετσμένιτσα 8, Τσούλαφιτς 20, Βουκασίνοβιτς (λ – 46%) / Στρούγκαρ, Μπάμπιτς.

ΕΛΛΑΔΑ: Τζούριτς 15, Φιλίποβ 1, Κοκκινάκης 11, Πρωτοψάλτης 11, Τακουρίδης 13, Πελεκούδας 1, Εφραιμίδης (λ – 41%) / Τζιουμάκας, Δαλακούρας, Κουμεντάκης.

Β.Μελέκογλου

 

 

By