Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Απίστευτο ποδήλατο από τη Rizoma!

rizoma77_1

 Η ιταλική εταιρεία Rizoma είναι γνωστή μας από τα στιλάτα aftermarket αξεσουάρ μοτοσικλέτας που κατασκευάζει. Τώρα, η Rizoma επεκτείνεται και στα ποδήλατα, παρουσιάζοντας το εκπληκτικό 77|011.

Η Rizoma ειδικεύεται στα υψηλής ποιότητας αξεσουάρ, όπως καθρέπτες, μανιτάρια, κομμάτια από ανθρακόνημα, ρυθμιζόμενα μαρσπιέ κλπ. Πριν από πέντε μήνες περίπου, η εταιρεία παρουσίασε την πρώτη της πρόταση στο χώρο του ποδηλάτου, με ένα μοναδικής σχεδίασης όχημα που ακούει στο όνομα 77|011.

Το 77|011 σχεδιάζεται και κατασκευάζεται στην Ιταλία, και εντυπωσιάζει με την πρώτη κιόλας ματιά, αφού οι γραμμές και η αρχιτεκτονική του monoblock carbon πλαισίου του δεν θυμίζουν κανένα ποδήλατο που ξέρουμε! Αυτό που σοκάρει είναι η απουσία του ενισχυτικού σωλήνα που υπάρχει σε όλα τα άλλα ποδήλατα, σωλήνα που ενώνει τη μεσαία τριβή με τη σέλα, και περιέχει και το παλουκόσελο.

Το Rizoma είναι μια απίθανη άσκηση στο μινιμαλισμό, και ως εκ τούτου δεν έχει και ταχύτητες, με τη μετάδοση να είναι fixed/single gear (διπλό γρανάζι flip-flop). Μάλιστα στη μετάδοση δεν βρίσκουμε αλυσίδα, αλλά ιμάντα για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, και απουσία συντήρησης.[space size=»8″]

[custom_gallery id=»64643″ layout=»masonry»]

Τα αλουμινένια κομμάτια έχουν γίνει με κατεργασία billet, ενώ ακόμα και η σέλα είναι από carbon. Οι τροχοί είναι μεγάλοι, 28 ιντσών, ενώ το βάρος του ποδηλάτου βρίσκεται στα 8 κιλά. Βγαίνει σε δύο χρώματα, λευκό και μαύρο, ενώ η Rizoma έχει κυκλοφορήσει και κάτι λαχταριστές φωτογραφίες σε χρυσαφί, αλλά το χρώμα αυτό δεν διατίθεται ακόμα στο κοινό.

Φυσικά με τέτοιο design, τέτοια υλικά, και τέτοια προσοχή στη λεπτομέρεια, δεν πιστεύουμε να περιμένατε και μια φθηνή τιμή. Το 77|011 κοστίζει 3.700 ευρώ με ΦΠΑ, ενώ οι προπαραγγελίες έχουν αρχίσει, αν και η παραγωγή καθυστερεί λίγο ακόμα. Έτσι, τα ποδήλατα της Rizoma θα είναι διαθέσιμα από την 1η Νοεμβρίου του 2012.

By