Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Απαγορεύτηκε το κυνήγι στην Ελλάδα

Το Συμβούλιο της Επικρατείας εξέδωσε ανακοίνωση  με την οποία απαγορεύει, έστω και προσωρινά, το κυνήγι κάθε θηράματος σε όλη την Ελλάδα.

kynigos-nekros-se-kynigi

 

Η πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αγγελικής Θεοφιλοπούλου ανέστειλε προσωρινά την από 19.7.2013 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος με την οποία ρυθμίζονται τα ζητήματα των θηραμάτων κατά την κυνηγετική περίοδο 2013-2014.

Η Ζωοφιλική – Οικολογική Ένωση Ελλάδος έχει καταφύγει στο ΣτΕ, καθώς διαφωνεί με την απόφαση που είχε λάβει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, αφού σύμφωνα με την Ένωση η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου, που άρχισε φέτος ιδιαίτερα πρώιμα (20η Αυγούστου 2013) και λήγει υπερβολικά παρατεταμένα (28η Φεβρουαρίου 2014) βλάπτει την αναπαραγωγική ικανότητα όλων των ειδών της άγριας πανίδας, ενώ παράλληλα τίθεται σε κίνδυνο η αποδημία τους.

Η Ένωση τονίζει ότι η υπουργική απόφαση στερείτε νομικής βάσης, καθώς δεν πραγματοποιήθηκε αυτό που ορίζει ο νόμος, δηλαδή ειδική έρευνα για την επίδραση των χρονικών ορίων (έναρξη και λήξη) της κυνηγετικής περιόδου επί της αναπαραγωγικής ικανότητας της άγριας πανίδας.

Εκτός αυτού, σύμφωνα πάντα με την Ένωση, το υπουργείο δεν έλαβε στα υπόψιν του ότι τα τελευταία χρόνια η χώρα μας έχει πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές, οι οποίες έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές στο οικοσύστημα.

By