Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Απαγόρευση μεταγραφών στη Μπάρτσα που πρόλαβε να ξοδέψει 150 εκ. -κι έχει δρόμο ακόμη…

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ήταν αρνητική στην έφεση που κατέθεσε η Μπαρτσελόνα για άρση της τιμωρίας της. Οι μπλαουγκράνα θα εκτίσουν ποινή αποκλεισμού δύο μεταγραφικών περιόδων. Η ποινή θα τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2015 και θα έχει διάρκεια και για το επόμενο καλοκαίρι, ενώ οι Καταλανοί θα μπορέσουν να κάνουν κανονικά μεταγραφές από τον Ιανουάριο του 2016!

thumbnailΥπενθυμίζεται ότι η Μπαρτσελόνα όταν της είχε επιβληθεί η ποινή τον περασμένο Απρίλιο, είχε ασκήσει προσφυγή στο CAS, το οποίο ανέστειλε την τιμωρία για τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση. Το μόνο θετικό για τους «μπλαουγκράνα» είναι πως η ποινή δεν τίθεται σε ισχύ από σήμερα και έτσι έχουν περίπου 10 μέρες μέχρι την ολοκλήρωση της τωρινής μεταγραφικής περιόδου για να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το ρόστερ τους.

Η Μπαρτσελόνα τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της FIFA λόγω παράβασης των κανονισμών περί εγγραφής ποδοσφαιριστών κάτω των 18 ετών.

Πρόκειται για δέκα περιπτώσεις, μεταξύ των οποίων ο Γάλλος Σεντρί, οι Κορεάτες Πάικ Σέουνγκ Χο, Λι Σέουνγκ Γου και Γιανγκ Γκιέο Λι και ο Νιγηριανός Μπόμπι Αντεκάνιε.

Έτσι η τιμωρία αφορά: Απαγόρευση μεταγραφών για τον Ιανουάριο του 2015 και το καλοκαίρι της ίδια σεζόν, πρόστιμο 450.000 ελβετικών φράγκων στο σύλλογο -πρόστιμο και στην ισπανική ομοσπονδία ύψους 500.000 ελβετικών φράγκων, ενώ ζητά να εναρμονιστεί η Μπαρτσελόνα μέσα σε 90 μέρες στους κανόνες της FIFA και η ομοσπονδία της Ισπανίας μέσα σε ένα χρόνο.

Αντίστοιχη τιμωρία είχε επιβληθεί από τη FIFA στην Τσέλσι το 2010 για τη μεταγραφή του Γκαέλ Κακουτά από τη Λανς, χωρίς να έχει τη συγκατάθεση της γαλλικής ομάδας. Τότε η Τσέλσι προσέφυγε στο CAS και δικαιώθηκε. Ωστόσο δε συνέβη το ίδιο και με τη Μπαρτσελόνα που πλέον δεν θα έχει δικαίωμα μεταγραφής παίκτη μέχρι τον Ιανουάριο του 2016.

«Δώρο» ήταν πάντως για τους Καταλανούς η αναστολή που τους έδωσε η FIFA για τη μεταγραφική περίοδο του φετινού καλοκαιριού, καθώς ξόδεψαν τα περισσότερα χρήματα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην Ευρώπη! Πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ σε αγορές και ακόμα υπάρχει δρόμος. Δυο τερματοφύλακες για 12 εκατομμύρια έκαστος, ο Τερ Στέγκεν και ο Μπράβο, ο Ράκιτιτς για 18 εκατομμύρια για να πάρει το ρόλο του Τσάβι στο κέντρο, ο Ματιέ για 20 εκατομμύρια και, βέβαια, ο Σουάρες για 81 εκατομμύρια, ενώ στη Βαρκελώνη πήγε και ο Βερμάελεν από την Άρσεναλ για 19.000.000 ευρώ. Οι αποχωρήσεις των Σεσκ, Αλέξις και Μπόγιαν απέφεραν 80 εκατομμύρια και η νέα Μπάρτσα του Ενρίκε έχει ακόμα περίπου 10 μέρες για να προχωρήσει και σε άλλες κινήσεις…

By