Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Απαιτείται αλλαγή πολιτικής για τη μείωση του ελλείμματος στη Γαλλία

Η χώρα κατέγραψε έλλειμμα 4,3% το 2013 αντί 4,1% και αναμένεται ότι δεν θα επιτύχει ούτε τον φετινό στόχο

eurozone620_240114

Χωρίς γρήγορες αλλαγές στην πολιτική που εφαρμόζει, η Γαλλία δεν θα επιτύχει τον στόχο της για το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2015, προειδοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά την παρουσίαση των εαρινών προβλέψεων της για την οικονομική πορεία των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων Bloomberg, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεώρησε επί το δυσμενέστερο -στο 1,7% από 1,8%- την πρόβλεψή της για τον ρυθμό ανάπτυξης της Ευρωζώνης το 2015. Η Γαλλία θα έπρεπε να έχει μειώσει το έλλειμμά της στο 3% του ΑΕΠ από το 2013, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση επιμήκυνε την προθεσμία κατά δύο έτη, λόγω της εξαιρετικά ασθενικής ανάπτυξης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομίας της Ευρωζώνης, αναφέρει το δημοσίευμα του Ρόιτερς.

Η χώρα κατέγραψε έλλειμμα 4,3% το 2013 αντί 4,1% και αναμένεται ότι δεν θα επιτύχει ούτε τον φετινό στόχο. Την ίδια περίοδο, άλλες χώρες της Ευρωζώνης κατόρθωσαν να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους κάτω από πολύ πιο δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς επιβεβαίωσε την περασμένη Τετάρτη ότι η χώρα του θα εμμείνει στον στόχο για το 2015, μετά την έγκριση από το γαλλικό κοινοβούλιο ενός πακέτου περικοπών ύψους 50 δισεκεκατομμυρίων ευρώ που θα εφαρμοσθεί έως το 2017.

By