Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Απειλούν» με το γάλα από το ΠΑΣΟΚ

Πρωταγωνιστεί στη συζήτηση για το Πολυνομοσχέδιο η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ που εκφράζει διαφωνίες, αλλά φέρει και δικές της προτάσεις σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις

moraitis600_290314

 

Με το βλέμμα στραμμένο στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στη Βουλή, καθώς τρεις βουλευτές του, οι Μ. Κασσής , Ν. Σηφουνάκης και Θ. Μωραΐτης εμμένουν στις αντιρρήσεις τους και δηλώνουν ότι εάν δεν υιοθετηθούν πλήρως οι προτάσεις Τσαυτάρη θα καταψηφίσουν την διάταξη για το γάλα.

Εκτός όμως από το γάλα, στο τραπέζι έχουν τεθεί κι άλλα θέματα και οι διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο δίνουν και παίρνουν με σκοπό να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις και απώλειες στην αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με τον Χρ. Πρωτόπαπα, τον Φ. Σαχινίδη, τον εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ και εισηγητή στο πολυνομοσχέδιο Οδ. Κωνσταντινόπουλο και τον Π. Κουκουλόπουλο συζητούν και αναζητούν λύσεις.

Αυτό που ζητούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι να αποσυρθεί η διάταξη που μειώνει την φορολόγηση στις υπεράκτιες εταιρίες κατά 15%, κάτι που ζήτησε στην ομιλία του ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος και να μην παραχωρηθούν στο ΤΑΙΠΕΔ τα ακίνητα της υπό εκκαθάρισης Δημόσιας Επιχείρησης Πολεοδομίας και Στέγασης, (ΔΕΠΟΣ), καθώς επίσης, και να υπάρξουν αλλαγές ως προς τις διατάξεις που ρυθμίζουν φορολογικά θέματα.

Κασσής, Μωραΐτης και Σηφουνάκης επιμένουν

«Εάν δεν κατατεθεί η πρόταση του Τσαυτάρη για το γάλα, να είστε σίγουροι ότι εγώ δεν θα το ψηφίσω» ξεκαθάρισε ο Μιχάλης Κασσής και στο δίλλημμα που τίθεται ότι αν ορισμένοι καταψηφίσουν τη ρύθμιση ότι τότε θα πέσει η κυβέρνηση είπε «ότι πρώτα θα έχετε εσείς την ευθύνη και μετά εγώ ως βουλευτής».

«Αυτό που έφερε σήμερα η κυβέρνηση να το πάρει πίσω, δεν έχει συμφωνηθεί με το υπ. αγροτικής Ανάπτυηξης, Αθ. Τσαυτάρη, άλλο συμφωνήσαμε» είπε από την πλευρά του και ο Θάνος Μωραΐτης εκφράζοντας τη διαφωνία του με το άνοιγμα των καταστημάτων της Κυριακές (ζήτησε να αποσυρθεί η διάταξη), αλλά και με τις ρυθμίσεις για τα φωτοβολταϊκά.

«Δεν μπορούμε να αποστούμε από αυτά που συμφωνήσαμε με τον Τσαυτάρη, γιατί έχει να κάνει με την υπόσταση του κοινοβουλίου» δήλωσε ο Νίκος Σηφουνάκης.

Δείτε live τη συζήτηση για το Πολυνομοσχέδιο πατώντας εδώ

Διαβάστε εδώ τι προηγήθηκε στη Βουλή

By