Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Απεμπλοκή από το μνημόνιο εφόσον εξοφληθούν τα 11,2 δισ. διεκδικεί η Κύπρος

Βασικός στόχος της κυβέρνησης η προσθήκη αυτού του όρου

ThePaper
ThePaper

Την πρόβλεψη για άμεση απεμπλοκή της Κύπρου από τον Μηχανισμό Σταθερότητας εφόσον αποπληρωθεί το δάνειο των 11,2 δισεκατομμυρίων θα επιδιώξει να περιληφθεί στην δανειακή σύμβαση με την τρόικα ο Νίκος Αναστασιαδής.

Την πρόθεση αυτή της κυβέρνησης επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Στυλιανίδης τονίζοντας πως κάτι τέτοιο «μπορεί να καταγραφεί μόνο στη σύμβαση που θα υπογραφεί με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας». Θυμίζουμε ότι μέχρι στιγμής στο μνημόνιο που έχει υπογραφεί ορίζεται πώς η Κύπρος θα βρίσκεται υπό τα ασφυκτικά πλαίσια του μηχανισμού ανεξάρτητα με την πορεία αποπληρωμής του δανείου.

Αυτά την ίδια στιγμή που εντείνεται η κόντρα ανάμεσα στα κυπριακά κόμματα για τον καταμερισμό ευθυνών όσον αφορά την κατάσταση της οικονομίας. Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Α. Νεοφύτου επιρρίπτει ευθύνες στο ΑΚΕΛ σημειώνοντας ότι «το αίτημα για βοήθεια από την τρόικα υποβλήθηκε από την προηγούμενη διακυβέρνηση» ενώ από την πλευρά του ΑΚΕΛ ο γραμματέας του κόμματος, Άντρος Κυπριανού, σημειώνει ότι στην δανειακή συμφωνία προστέθηκαν επαχθείς όροι υποστηρίζοντας ότι «ο πρόεδρος Αναστασιάδης αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, ασυνεπής και αναξιόπιστος».

 

 

By