Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Απεργία – αποχή της ΠΑΣΟΝΟΠ από την αξιολόγηση

Απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας

fosphotos.com
fosphotos.com

Απεργίααποχή από τις διαδικασίες που έχουν σχέση με την αξιολόγηση, από τις 8 Οκτωβρίου, κηρύσσει η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ) ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ. Μάλιστα, απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, η αποχή αφορά:

  • την έκδοση αποφάσεων επιμερισμού των ποσοστώσεων του άρθρου 7 παρ.5 του π.δ. 318/1992,
  • τη σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αυτοαξιολόγησης,
  • τη σύνταξη και υποβολή εισηγήσεων αξιολόγησης (άρθρο 14 του π.δ. 318/1992),
  • τη σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αξιολόγησης (άρθρο 14 του π.δ. 318/1992),
  • τη συμμετοχή σε Ειδικές Επιτροπές Αξιολόγησης σε κάθε Υπουργείο (άρθρο 24 του π.δ. 318/1992),
  • οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, που συνάπτεται με τη διαδικασία αυτή, όπως παροχή στοιχείων από τις Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού κλπ.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία, «στην ουσία, η εφαρμογή του ν. 4250/2014 στο χώρο της Υγείας αποτελεί ένα ακόμη οριζόντιο μέτρο στην κατεύθυνση περιορισμού του συνολικού αριθμού καθώς και του μισθολογικού κόστους των Δημοσίων Υπαλλήλων, καθώς ως τέτοιους αντιμετωπίζει η Ελληνική Πολιτεία και τους Έλληνες Νοσηλευτές».

Τονίζει ακόμα ότι «είναι κοινώς παραδεκτό ότι η υποστελέχωση αγγίζει τα όρια της επικινδυνότητας και το νοσηλευτικό προσωπικό δίνει καθημερινά τον υπεράνθρωπο αγώνα, προκειμένου τα δημόσια νοσοκομεία να παραμένουν ανοιχτά, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στους συμπολίτες μας».

Διαμηνύει μάλιστα ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί «ότι 15% των συναδέλφων μας είναι άχρηστοι και το 60% μέτριοι σε ένα σύστημα χωρίς περιγραφή θέσεων, κοινώς καθηκοντολόγιο, χωρίς στοχοθεσία και μετρήσιμους δείκτες, δεν συμμετέχουμε σε μια αξιολόγηση «φαρσοκωμωδία»».

By