Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χιλιάδες κόσμου έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ [Εικόνες]

Σε εξελίξη οι κινητοποιήσεις για το «λουκέτο»

ertktirio

Έξω από το Ραδιομέγαρο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης στην Αγία Παρασκευή έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες πολίτες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων για συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης.

Κλειστή είναι η Λεωφόρος Μεσογείων από το συγκεντρωμένο πλήθος, ενώ για πρώτη φορά σε διαδήλωση είδαμε ενωμένα τα μέλη του ΠΑΜΕ με τις άλλες συνδικαλιστικές ενώσεις.

Στην απεργία συμμετέχουν οι γιατροί του ΕΣΥ που κάνουν λόγο για «ακραία αντιδημοκρατική εκτροπή» και οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ, ενώ δίωρη στάση εργασίας, από τις 15:00 έως τις 17:00, θα πραγματοποιήσουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Παράλληλα, δυναμική συμμετοχή στην απεργία έχουν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, με την ΟΤΟΕ να σημειώνει ότι «είναι υπόθεση των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων και της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της να υπερασπίσουν τη Δημοκρατία, να καταδικάσουν τις αυταρχικές και πραξικοπηματικές επιλογές της Κυβέρνησης και να δείξουν ότι τα όρια και οι αντοχές όλων εξαντλήθηκαν».

ertexo1 ertexo2 ertexo3 ertexo4

Απεργία και στα μέσα ενημέρωσης

Απεργία έχει κηρυχθεί στα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη ΓΓΕ-ΓΓΕ, καθώς και σε όλα τα έντυπα μέσα, εφημερίδες και περιοδικά.

«Μετά την πραξικοπηματική, σκοταδιστική και βάρβαρη παρέμβαση της τρικομματικής κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ αποφάσισαν διαρκή απεργιακή κινητοποίηση των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών υπαλλήλων σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Οι απεργίες των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης θα λήξουν μόνο όταν η κυβέρνηση πάρει πίσω τις πραξικοπηματικές αποφάσεις της, που φιμώνουν την ενημέρωση. Τις απεργιακές συγκεντρώσεις και τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ περιφρουρούν οι εργαζόμενοι της ενημέρωσης και οι απεργιακές επιτροπές. Σήμερα, Τετάρτη, στις δώδεκα το μεσημέρι, καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το λαό στην κορύφωση της απεργιακής συγκέντρωσης, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής».

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στο Ραδιομέγαρο ζητούν τη μαζική συμμετοχή στη νέα συγκέντρωση στην Αγία Παρασκευή, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν. Σε σχετική ανάρτηση στη σελίδα της ΕΡΤ στο Facebook, αναγράφονται τα εξής: «Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους σε συγκέντρωση σήμερα Τετάρτη στις 11:00 το πρωί, έξω από την ΕΡΤ, γιατί ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός απέναντι στις απολύσεις και την ανεργία».

Απεργία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

«Χειρόφρενο» θα τραβήξουν σήμερα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ,  λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, για το κλείσιμο της  ΕΡΤ, ενώ συμμετοχή στην κινητοποίηση πραγματοποιεί και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By