Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Απεργιακός πυρετός για τη διαθεσιμότητα

Κλειστοί οι δήμοι – Πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 12 μ.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη

fosphotos.com
fosphotos.com

Κλιμακώνονται από σήμερα οι αντιδράσεις των υπαλλήλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά των σχεδίων της κυβέρνησης για την κινητικότητα και τις απολύσεις. Κλειστοί από σήμερα έως και την Τετάρτη όλοι οι δήμοι της χώρας, με εξαίρεση τις υπηρεσίες πρόνοιας.

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα διαμαρτυρία δημοτικών αστυνομικών και εργαζόμενων στους ΟΤΑ έξω από τα γραφεία της ΝΔ, στη λεωφ. Συγγρού, όπου συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Με δυσκολία πραγματοποιείται η κυκλοφορία των οχημάτων.

Στις 12.00 η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη, απ’ όπου θα ξεκινήσει μηχανοκίνητη πορεία. Ανάλογες μηχανοκίνητες πορείες έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στις 20.00 η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα πραγματοποιηθεί και μουσική συναυλία.

Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ. Για τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνει προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη. Την ίδια ημέρα θα μείνουν κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και οι Δήμοι.

Το βράδυ, στις 20.30, παραμονή της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, θα γίνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, με κάλεσμα συμμετοχής όλων των κλάδων εργαζομένων του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα. Θα πραγματοποιηθεί ολονύχτια διαμαρτυρία, πιθανώς και με συναυλία συμπαράστασης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By