Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απεργούν οι πιλότοι της Lufthansa

Η απεργία θα οδηγήσει στην ακύρωση 200 εσωτερικών και ευρωπαϊκών πτήσεων

Cancelled flights by German air carrier Lufthansa are pictured on flight schedule board at Munich's airport

Ταλαιπωρία αναμένεται να αντιμετωπίσουν περίπου 25.000 επιβάτες, που θα ταξίδευαν σήμερα με την Lufthansa, καθώς η απεργία των πιλότων θα οδηγήσει στην ακύρωση 200 εσωτερικών και ευρωπαϊκών πτήσεων.

Η εταιρεία υπόσχεται να πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να περιορίσει τις συνέπειες της απεργιακής κινητοποίησης για τους πελάτες της, επικρίνοντας την απόφαση του συνδικάτου των πιλότων Cockpit που κηρύσσει την απεργία, πλήττοντας ιδίως όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικό λόγο. Για την περιοχή της Φρανκφούρτης η σημερινή ημέρα συμπίπτει επίσης με το τέλος των θερινών διακοπών.

Η αεροπορική εταιρεία έχει στείλει από χθες ειδοποιήσεις με sms, έχει μεταφέρει σε πτήσεις άλλων εταιρειών επιβάτες της, έχει κλείσει δωμάτια σε ξενοδοχεία, έχει προβλέψει για τη διανομή σνακ και αναψυκτικών και τη διάθεση μέσων επικοινωνίας στους καθηλωμένους επιβάτες και έχει εγκαταστήσει κρεβάτια εκστρατείας στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Το συνδικάτο των πιλότων βρίσκεται εδώ και μήνες σε σύγκρουση με τη διεύθυνση της Lufthansa σχετικά με τους όρους προγράμματος πρόωρης συνταξιοδότησης των εργαζομένων.

By