Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Απερρίφθη η πρόταση Γιανουκόβιτς

O Oυκρανός Πρόεδρος είχε προσφέρει στους ηγέτες της αντιπολίτευσης, Αρσένι Γιάτσενγιουκ και Βιτάλι Κλίτσκο να αναλάβουν ο πρώτος πρωθυπουργός και ο δεύτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

victor-ukraineA

Η ουκρανική αντιπολίτευση απέρριψε το βράδυ του Σαββάτου την ανέλπιστη προσφορά της κυβέρνησης να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

«Δεν θα υποχωρήσουμε. Είμαστε ειρηνικοί άνθρωποι που υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τις απαιτήσεις τους», δήλωσε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας, Βιτάλι Κλίτσκο. Απευθυνόμενος στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο κέντρο του Κιέβου, ο Κλίτσκο επέμεινε ότι πρέπει να διεξαχθούν εκλογές στην Ουκρανία μέσα στο 2014 προκειμένου να φύγει από την εξουσία ο τωρινός πρόεδρος, Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Γιανουκόβιτς είχε προσφέρει στους ηγέτες της αντιπολίτευσης, Αρσένι Γιάτσενγιουκ και Βιτάλι Κλίτσκο να αναλάβουν ο πρώτος πρωθυπουργός και ο δεύτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο Γιάτσενγιουκ δήλωσε, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην πλατεία Ανεξαρτησίας (Μαϊντάν) ότι η αντιπολίτευση είναι έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά μόνο με σκοπό να οδηγήσει την Ουκρανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το κίνημα της αντιπολίτευσης δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, δήλωσε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By