Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Απλήρωτοι τρεις μήνες και με το νόμο

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» το υπουργείο Εργασίας έχει δώσει έγκριση σε ανατρεπτική επιχειρησιακή σύμβαση

dimosio650_2214013Τον ασκό του Αιόλου ανοίγουν δυο επιχειρησιακές συμβάσεις, οι οποίες, εκτός των άλλων, ανατρέπουν νομικές υποχρεώσεις του εργοδότη, όπως αυτή της μηνιαίας καταβολής του μισθού, τον οποίο μπορούν να καταβάλουν μετά την πάροδο τριών μηνών, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η αρχή γίνεται από δυο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της φύλαξης (security), η μία εκ των οποίων έχει εγκριθεί (κυρωθεί), δηλαδή έχει πάρει υπογραφή από το υπουργείο Εργασίας.

Με τη συγκεκριμένη σύμβαση νομιμοποιείται ο εργοδότης να καθυστερήσει μέχρι 3 μήνες την καταβολή των μισθών των εργαζομένων.

«Η καταβολή των αποδοχών του προσωπικού θα λαμβάνει χώρα εντός 90 ημερών από τη λήξη του μήνα του οποίου παρασχέθηκε η εργασία, είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των εργαζομένων είτε μετρητοίς είτε συνδυαστικά και με τους δυο τρόπους», αναφέρει το άρθρο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By