Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Απογοήτευση στη Wall Street για τις αποφάσεις της Fed

Υποχώρησαν οι αμερικανικοί δείκτες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού

stocks

Με απώλειες υποδέχθηκαν οι αμερικανικοί δείκτες τη δημοσίευση των πρακτικών της νομισματικής πολιτικής της Fed για τον Ιανουάριο, με τους επενδύτες να είναι απαισιόδοξοι για τα επόμενα βήματα της ομοσπονδιακής τράπεζας.

O Dow Jones έχασε 0,55% στις 16.041 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχώρησε 0,81% στις 4.238 μονάδες.

Ο S&P 500 έπεσε 0,64% στις 1.829 μονάδες.

Στο μέτωπο των οικονομικών δεδομένων οι ενάρξεις ανέγερσης νέων κατοικιών τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ υποχώρησαν σημαντικά σε ένα νέο σημάδι ότι η αγορά κατοικίας επιβραδύνει καθώς τους τελευταίους μήνες η χώρα πλήττεται από δριμύ χειμώνα.

Οι ενάρξεις νέων κατοικιών υποχώρησαν 16% τον Ιανουάριο στο εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος των 880.000, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από τον Φεβρουάριο του 2011. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για πολύ μικρότερη μείωση, με τις ενάρξεις να υποχωρούν 4,9% και τις άδεις 1,1%.

Άνοδο ελαφρώς μεγαλύτερη των εκτιμήσεων εμφάνισε ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικάνικο υπουργείο Απασχόλησης, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, έχοντας ενισχυθεί 0,1% το Δεκέμβριο.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, ξεχώρισαν τα κέρδη που κατέγραψε η Tesla.

 

By