Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Απογοητευμένοι» οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από τις επαφές με το υπουργείο

Μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου, η συνέχιση της απεργίας των γιατρών

eopyy

Απογοητευμένοι από τις επαφές που είχαν με τον υφυπουργό Υγείας, Αντώνη Μπέζα, εμφανίστηκαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, χαρακτηρίζοντας τους όρους ένταξης των γιατρών του Οργανισμού στο ΕΣΥ, για πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, τους οποίους προωθεί το υπουργείο, απαξιωτικούς και αποτρεπτικούς, ώστε να αναγκαστούν να αποχωρήσουν.

Στο μεταξύ, η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) Αττικής προτείνει την αποχώρηση του προεδρείου της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) από το διάλογο με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Την απόφαση για τον διάλογο αλλά και για την πορεία της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, η οποία συνεχίζεται έως και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, αναμένεται να λάβει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπέζας ανέφερε πως «δεν υπάρχει αδιέξοδο», θεωρώντας σημαντικό το γεγονός ότι γίνεται διάλογος. «Οι βασικές αρχές της μεταρρύθμισης έχουν αποφασιστεί, εκείνο το οποίο συζητάμε είναι τον οδικό χάρτη μετάβασης στο νέο καθεστώς», επισήμανε ο υφυπουργός, εκτιμώντας ότι με τη συνεργασία των γιατρών θα βρεθούν πρακτικές λύσεις και απαντήσεις στα διάφορα ζητήματα που έχουν προκύψει.

Κληθείς να σχολιάσει την άποψη των γιατρών ότι η τακτική του υπουργείου Υγείας τους οδηγεί σε αυτο-απόλυση, ο κ. Μπέζας ανέφερε: «Δεν οδηγούμε κανέναν σε αυτο-απόλυση. Αλλάζουμε τον ΕΟΠΥΥ από αγοραστή και πάροχο, μόνο σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας. Όλες οι δομές και οι οργανικές θέσεις που έχουν να κάνουν με την παροχή υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΥΥ θα μεταφερθούν στο ΕΣΥ, κάτω από τις Υγειονομικές Περιφέρειες. Όποιος θέλει μπορεί να τοποθετηθεί στον καινούργιο φορέα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By