Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Απογοητευμένος από τις δηλώσεις Ερντογάν ο Ν. Αναστασιάδης

Ελπίδα πως θα υπάρξει παρέμβαση από την Ευρωπαϊκή Ένωση

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Την απογοήτευσή του για τις δηλώσεις του νέου Προέδρου της Τουρκίας από τα κατεχόμενα, ιδιαίτερα για όσους επένδυσαν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Κύπριος Πρόεδρος ανέφερε ότι ελπίζει πως θα υπάρξει παρέμβαση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στρατηγικούς εταίρους της Κύπρου με στόχο να βοηθήσουν στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό.

Αναφορικά δε με τους ισχυρισμούς του κ. Ερντογάν ότι δεν παρέλαβε την επιστολή που του απέστειλε διά του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι «εάν αναγνώριζε ότι παρέλαβε την επιστολή, ενδεχομένως να θεωρούσε ότι θα αναγνώριζε και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ελπίδα ότι ο διορισμός του νέου συμβούλου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, η ευρύτερη εμπλοκή του διεθνούς οργανισμού, το επιπρόσθετο ενδιαφέρον και από φίλες χώρες και η επικείμενη συνάντησή του με το Μπαν Κι Μουν στη Νέα Υόρκη θα βοηθήσουν να υπάρξει έξοδος από το αδιέξοδο.

Τις δηλώσεις του κ. Ερντογάν καταδίκασαν και τα πολιτικά κόμματα

By