Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αποζημίωση σε ΚΕΚ υποχρεούται να καταβάλλει το υπ. Εργασίας

Σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

sumvoulio tis epikrateias-ste

Το ποσό των 152.281 ευρώ με τους νόμιμους τόκους από το 1996 έως σήμερα καλείται να καταβάλλει το υπουργείο Εργασίας σε ιδιωτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης, καθώς, σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο τότε υφυπουργός Εργασίας ακύρωσε παράνομα οκτώ προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης στην Κεντρική Μακεδονία.

Σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 2645/2014 απόφαση του Α” Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, το Υπουργείο Εργασίας υποχρεούται να καταβάλλει το εν λόγω ποσό ως αποζημίωση για την αποκατάσταση της ζημίας που υπέστη το ΚΕΚ από τη μη καταβολή σε αυτό κοινοτικής και εθνικής χρηματοδοτήσεως, την οποία το Κέντρο στερήθηκε εξαιτίας της απόφασης του υφυπουργού Εργασίας.

Οι Σύμβουλοι έκριναν ότι το ΚΕΚ είχε εκτελέσει τα οκτώ προγράμματα τα οποία ήταν χρηματοδοτούμενα κατά 50% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά 25% με εθνική συμμετοχή και απέρριψε τους ισχυρισμούς του Δημοσίου που ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου που είχε δικαιώσει το ΚΕΚ.

By