Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Αποκλεισμός του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ από τους διοικητικούς

Θύμα ξυλοδαρμού και απειλών από ομάδα αγνώστων έπεσε ο πρόεδρος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να συναινέσει το κλείσιμο του τμήματος

aristoteleio panepistimio

Έξω από το κτίριο διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα παραμένουν συγκεντρωμένοι, μέχρι και το μεσημέρι, οι διοικητικοί του υπάλληλοι, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους και τη 48ωρη απεργία που κήρυξε για σήμερα και αύριο η ομοσπονδία τους.

Οι υπάλληλοι απέκλεισαν από τις 7.00 το πρωί το κτίριο διοίκησης, όπου δεν πραγματοποιείται καμία εργασία, εκτός από τα δύο γραφεία, όπου κατατίθενται οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για τις θέσεις κινητικότητας που προκηρύχθηκαν. Σε αποκλεισμό του κτιρίου θα προχωρήσουν και αύριο.

Εν τω μεταξύ, θύμα ξυλοδαρμού και απειλών κατά της ζωής και της οικογένειάς του, έπεσε χθες ο πρόεδρος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Τόμπρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το περιστατικό βίας κατήγγειλε χθες με επιστολή του προς το πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρου Πελεγρίνη, ο κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών καθηγητής Κώστας Βαρώτσος.

Στην επιστολή του ο κοσμήτορας αναφέρει ότι χθες το μεσημέρι ο ο κ. Τόμπρας δέχτηκε επίσκεψη εβδομάδας φοιτητών, οι οποίοι του παρουσιάστηκαν ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των φοιτητών. 
Οι φοιτητές απαίτησαν από τον πρόεδρο τουτμήματος να παραλάβει ψήφισμά τους και να συναινέσει στο κλείσιμο του τμήματος για σήμερα Πέμπτη. 

Όταν ο κ. Τόμπρας το αρνήθηκε, δέχθηκε αρχικά φραστική επίθεση και στη συνέχεια και σωματική, με αλλεπάλληλες σπρωξιές, χτυπήματα και απειλές για την προσωπική του και την οικογενειακή του ασφάλεια. Ο καθηγητής αναμένεται να καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων. 

Διαβάστε επίσης: Κρίσιμη η σημερινή συνέλευση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

By