Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Θερμό» επεισόδιο Βενιζέλου-Στουρνάρα

Τι είπε σε έντονο ύφος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον υπουργό Οικονομικών – Τι απάντησε εκείνος

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Έντονο φραστικό επεισόδιο υπήρξε χθες, όπως αποκαλύπτει το thepaper.gr στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, παρόντος του υπουργού Οικονομικών.

Οι σχέσεις Βενιζέλου-Στουρνάρα, έτσι κι αλλιώς, μπορούν να περιγραφούν ως «σχέσεις οργής», εδώ και καιρό.

Μεσούσης της σύσκεψης λοιπόν, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απευθυνόμενος στον Γιάννη Στουρνάρα, του είπε σε έντονο ύφος:

«Σε επιλέξαμε για υπουργό Οικονομικών όχι για να εκπροσωπείς την Κεντροαριστερά!».

Οι κ.κ. Σαμαράς και Κουβέλης αιφνιδιάστηκαν καθώς δεν ήξεραν το παρασκήνιο και την αιτία της έκρηξης Βενιζέλου.

Ποιά ήταν αυτή; Η πρωτοβουλία του κ. Στουρνάρα να δεχθεί νωρίτερα, πριν την σύσκεψη στο Μαξίμου, τον πρώην Πρωθυπουργό της Φινλανδίας Λιπόνεν. Που ήταν το πρόβλημα;

Ότι ο κ. Πάβο Λιπόνεν, βρίσκονταν στη χώρα μας προσκεκλημένος σε εκδήλωση από το νεοσύστατο think-tank της Άννας Διαμαντοπούλου με τίτλο: «Ευρώπη: Σε αναζήτηση κοινού μέλλοντος. Βορράς-Νότος : μία ισότιμη συνύπαρξη».

Και, προφανώς, ό,τι έχει να κάνει με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δημιουργούν κόμμα, κίνηση ή ανεξαρτητοποιούνται, ερεθίζει τα μάλα τον Ευ. Βενιζέλο, όπως έδειξε και στην ομιλία του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

Με την παροιμιώδη του αταραξία, ο κ. Στουρνάρας απάντησε στον κ. Βενιζέλο: «Δεν ασχολούμαι με αυτά εγώ». Και συμπλήρωσε με ειρωνικό τόνο: «Τώρα που το λέτε , πράγματι, είδα τον κ. Λιπόνεν το μεσημέρι…».

Ο υπουργός Οικονομικών πάντως, όπως δημοσιεύουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ όταν ερωτάται αν μετέχει στις διαδικασίες για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και προς τούτο συναντάται και με στελέχη, πρώην και νυν, του ΠΑΣΟΚ, απαντά:

«Αυτός που τα υπονοεί ή τα διακινεί θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν έχω ούτε χρόνο ούτε διάθεση να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο. Θα πρέπει επίσης να ξέρει ότι κοιμάμαι τρεις ώρες την ημέρα. Αρα, σε τι ζυμώσεις να μετάσχω και γιατί; Αρκεί να σου πω ότι με τον Φλωρίδη, ο οποίος είναι πολύ καλός μου φίλος, έχω να συναντηθώ σχεδόν έναν χρόνο. Πλάκα μου κάνουν;».

Όταν ο συντάκτης της εφημερίδας Γιώργος Παπαχρήστος επέμεινε αν σκοπεύει να ενταχθεί στο υπό συγκρότηση ευρωπαϊκό κόμμα, ο Γ. Στουρνάρας απάντησε: «Δεν μπαίνω σε τέτοια κουβέντα, έχω τέτοια κόλαση μπροστά μου για έναν χρόνο, που ούτε καν με απασχολεί κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει για μένα, δεν το βλέπω, πώς να το πω;».

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By