Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αποκλειστικό – Καθυστέρηση στην πληρωμή των υπαλλήλων της Βουλής!

Έως σήμερα, όταν η ημέρα πληρωμής συνέπιπτε με αργία, οι υπάλληλοι πληρώνονταν την προηγούμενη εργάσιμη.

 Του Κώστα Πουλακίδα

bouli2Τεράστια αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Βουλή το ηλεκτρονικό μήνυμα που τους έστειλε πριν από λίγη ώρα ο Προϊστάμενος Τμήματος του Λογιστηρίου Αθ. Παλληκάρης με το οποίο τους ανακοινώνει ότι θα πληρωθούν με καθυστέρηση 6 ημερών!

Το e-mail του Αθ. Παλληκάρη αναφέρει: «Το Α δεκαπενθήμερο μηνός Απριλίου για τους μόνιμους υπαλλήλους της Βουλής και ο μισθός Μαρτίου για τους ιδιωτικού δικαίου υπαλλήλους θα καταβληθεί Τετάρτη 03/04/2013, λόγω των αργιών του διατραπεζικού συστήματος (Πάσχα Καθολικών) στις 29-03-2013 και 01-03-2013».

Έως σήμερα, όταν η ημέρα πληρωμής συνέπιπτε με αργία, οι υπάλληλοι πληρώνονταν την προηγούμενη εργάσιμη – στην περίπτωσή μας θα έπρεπε να πληρωθούν την Παρασκευή, και θα πληρωθούν την Τετάρτη. Όμως πλέον η πληρωμή των μισθών στη Βουλή (και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα;) συνδέεται με το καθολικό εορτολόγιο! Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό το φαινόμενο είχε να εμφανιστεί τουλάχιστον 10 χρόνια.

Η ανακοίνωση έγινε την τελευταία στιγμή, καθώς οι υπηρεσίες γνώριζαν εδώ και καιρό ότι θα συνέπιπτε με το Πάσχα των Καθολικών, οπότε θα μπορούσαν να ενημερώσουν από προηγούμενες ημέρες – ίσως όμως (όπως λένε οι κακές γλώσσες) να ήθελαν να περάσουν οι εκλογές στο Σύλλογο Υπαλλήλων.

Στους διαδρόμους της Βουλής υπάρχουν πολλές μουρμούρες. Ορισμένοι αναρωτιούνται γιατί η πληρωμή τους συνδέεται με το Καθολικό εορτολόγιο και γιατί δεν δόθηκε εντολή να καταβληθεί η μισθοδοσία από τα υφιστάμενα ταμειακά διαθέσιμα της Βουλής ή από τον ειδικό λογαριασμό της που διαθέτει δεκάδες εκατομμύρια.

epistolibouli

 

By