Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Αποκλειστικό: Νέο κούρεμα στις αποδοχές των βουλευτών

Αλλά μόνο για το…. καλοκαίρι!

Της Όλγας Παναγιωτίδου

vouli
FOSPHOTOS

Νέο ψαλίδι στις αποδοχές των βουλευτών θα βάλει η Βουλή, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να συμβάλλει περαιτέρω στην περιστολή των δαπανών του Κοινοβουλίου.

Σε μια περίοδο που τα περισσότερα νοικοκυριά στενάζουν, ο Πρόεδρος της Βουλής σύμφωνα με πληροφορίες του ThePaper.gr, προτίθεται να περικόψει την αποζημίωση που λαμβάνουν οι βουλευτές για την συμμετοχή τους στα θερινά τμήματα της Βουλής.  

Οι περικοπές αυτές έχουν βέβαια προσωρινό χαρακτήρα, αφού η Βουλή μόνον κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργεί σε θερινά τμήματα (συνήθως από μέσα Ιουλίου έως την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου).  Το κονδύλι που έχει εγγραφεί στις πιστώσεις του προϋπολογισμού  της Βουλής για το 2013 με κωδικό ΚΑ 0122 ανέρχεται σε 1.575.000 ευρώ, μειωμένο κατά 1.300.000 ευρώ σε σχέση με το 2012 που ήταν 2.875.000 ευρώ.

Σε αυτό ωστόσο, εντάσσεται και η αποζημίωση βουλευτών για την συμμετοχή τους τις επιτροπές των θερινών τμημάτων, η οποία σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα δοθεί κανονικά. Άλλωστε, με απόφαση του Προέδρου της Βουλής το ποσό που βάζουν στην τσέπη τους οι βουλευτές ανέρχεται πλέον στα 75 ευρώ ανά συνεδρίαση.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By