Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Απολογήθηκε ο «τσιλιαδόρος»

Απολογήθηκε σήμερα Τετάρτη ο «τσιλιαδόρος» κατηγορούμενος για συνέργεια στο φόνο του Παύλου Φύσσα. Την Πέμπτη η απολογία Ρουπακιά.

xrysi avgi sygkentrwsi

Με την απολογία του 32χρονου Ιωάννη Καζαντζόγλου, που επανασυνελήφθη κατηγορούμενος για συνέργεια στο φόνο του Παύλου Φύσσα, συνεχίστηκε σήμερα Τετάρτη η προδικαστική έρευνα για τη Χρυσή Αυγή.

Αύριο Πέμπτη αναμένεται η απολογία του κατηγορούμενου για το φόνο  Γιώργου Ρουπακιά.

Ο 32χρονος που απολογήθηκε στην ανακρίτρια Πειραιά φέρεται να ήταν ο «τσιλιαδόρος» το μοιραίο βράδυ και να είχε γνώση του πως οργανώθηκε η συγκεκριμένη επίθεση κατά του Παύλου Φύσσα.

Φέρεται ειδικότερα να ειδοποιούσε με γραπτά μηνύματα μέλη της Χ.Α να συγκεντρωθούν στο σημείο και να επέβαινε στο αυτοκίνητο με το οποίο ο Γιώργος Ρουπακιάς έφθασε στο σημείο του φόνου, από όπου ο 32χρονος έφυγε λίγο πριν τη μοιραία επίθεση, ξεχνώντας το κινητό του τηλέφωνο. Πρόκειται για τον καραφλό που επιτέθηκε στη συνέχεια σε άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ σύμφωνα με μαρτυρίες.

Ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χ.Α Γιάννης Λαγός τον είχε μάλιστα κατονομάσει ως υπεύθυνο πολιτικής δράσης της τοπικής οργάνωσης της Χ.Α στη Νίκαια, ενώ στις τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ μετά τη δολοφονία γίνεται αναφορά στο πρόσωπο του και το ρόλο του στη δολοφονική επίθεση.

Είχε απολογηθεί πρώτη φορά την προηγούμενη εβδομάδα και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, την Τρίτη όμως διατάχθηκε η εκ νέου σύλληψη του.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By