Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Απολογούνται 23 για επεισόδια στη Χαλκιδική

Συνολικά 27 ύποπτοι για τέλεση αξιόποινων πράξεων – Αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή οι πρώτοι τέσσερις

skouriesΣτην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης έχουν κληθεί να καταθέσουν σήμερα οι 23 από τους 27 υπόπτους για τα περιστατικά των τελευταίων μηνών στη Χαλκιδική σε σχέση με τα μεταλλεία χρυσού.

Τέσσερις κατέθεσαν την Πέμπτη με υπομνήματα στα οποία αρνούνται κάθε εμπλοκή σε αξιόποινες πράξεις ενώ την ίδια πρακτική αναμένεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι 23.

Όπως έγινε γνωστό, η ογκωδέστατη δικογραφία (πάνω από 2.500 σελίδες) περιλαμβάνει και συνομιλίες των εμπλεκόμενων προσώπων που καταγράφηκαν ύστερα από άρση του τηλεφωνικού τους απορρήτου. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες περιλαμβάνουν ακόμα και παραγγελίες για ντελίβερι φαγητού.

Στις 12 Σεπτεμβρίου, διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Χαλκιδικής με βάση την οποία καλούνται τα εμπλεκόμενα πρόσωπα να καταθέσουν ανωμοτί, δηλαδή ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, μεταξύ άλλων για τον τραυματισμό αστυνομικών μετά από κινητοποίηση στο δάσος τού Κάκαβου, την καταγγελία για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Ι.Χ. αυτοκίνητο συγγενικού προσώπου εργαζόμενου στα μεταλλεία κ.ά.

Τα αδικήματα που διερευνά η Εισαγγελία είναι αυτά της εγκληματικής οργάνωσης, της βαριά σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της κατασκευής και προμήθειας εκρηκτικών, της έκρηξης, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της διατάραξης κοινή ειρήνης, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By