Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Απολύθηκαν εργαζόμενοι με πλαστά πτυχία στο νοσοκομείο Λάρισας

Ο έλεγχος των φακέλων με τα δικαιολογητικά πρόσληψης συνεχίζεται για όλους τους απασχολουμένους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ενώ θα ακολουθήσει και έλεγχος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

nosokomeio

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας εντοπίστηκαν, μετά από ελέγχους της αρμόδιας επιτροπής του Νοσοκομείου, εργαζόμενοι οι οποίοι είχαν προσληφθεί με πλαστογραφημένα πτυχία ή άλλα δικαιολογητικά.

Όπως προκύπτει μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί έξι υπάλληλοι, προερχόμενοι από το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, εκ των οποίων οι τέσσερις απολύθηκαν, αφού εντοπίστηκαν με πλαστογραφημένα πτυχία ΤΕΙ ή άλλων υγειονομικών σχολών μέσης εκπαίδευσης. Η συνηθέστερη αλλοίωση είναι η αλλαγή του βαθμού προς τα πάνω.

Στις περιπτώσεις αυτές επιβάλλεται σύμφωνα με το νόμο, αυτομάτως απόλυση, ενώ η υπόθεση παραπέμπεται και στον εισαγγελέα.

Ο έλεγχος των φακέλων με τα δικαιολογητικά πρόσληψης συνεχίζεται για όλους τους απασχολουμένους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ενώ θα ακολουθήσει και έλεγχος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

By