Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απολύσεις και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα

Επέκταση της αξιολόγησης σε πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και ΔΕΚΟ ανακοίνωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης

mitsotakis maximouΣε ΔΕΚΟ και πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου αναζητά η κυβέρνηση τα επόμενα θύματα των απολύσεων που ζητά η τρόικα επεκτείνοντας την αξιολόγηση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Με την τρόικα να βρίσκεται ήδη στην Αθήνα και να ξεκινά σήμερα ο νέος γύρος επαφών με την κυβέρνηση ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ανακοινώνει απολύσεις και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα προκειμένου να συμπληρώσει τον αριθμό που του ζητάνε οι δανειστές.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η αξιολόγηση είχε περιοριστεί στο στενό πυρήνα του δημοσίου και τώρα θα πρέπει να επεκταθεί, τονίζοντας πως «όλοι οι υπουργοί γνωρίζουν ποια νομικά πρόσωπα ανήκουν στο υπουργείο τους και θα πρέπει να κινήσουν τη σχετική διαδικασία».

Διευκρίνισε ότι σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της χώρας οι μεγάλες ΔΕΚΟ, στις οποίες θα επεκταθεί η αξιολόγηση, είναι όλες όσες βρίσκονται κάτω από κρατικό έλεγχο και ότι εξαιρούνται μόνο αυτές που είναι υπό ιδιωτικοποίηση. Στην αξιολόγηση θα ενταχθούν και οι ΔΕΚΟ που έχουν συγχωνευθεί όπως οι συγκοινωνιακοί φορείς, προκείμενου να εντοπιστεί πλεονάζον προσωπικό.

Για τις απολύσεις που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους, είπε ότι μέχρι στιγμής από το κλείσιμο της ΕΡΤ υπολογίζονται 2000 απολύσεις και όσοι θα επαναπροσληφθούν ως μόνιμοι στο νέο φορέα θα αφαιρεθούν από τον συγκεκριμένο αριθμό.

Ανέφερε ακόμη ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν προσμετρηθεί 300-320 επίορκοι υπάλληλοι.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι ζητά να προσμετρηθούν οι συμβασιούχοι που θα απολυθούν από το Δημόσιο αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με τα δικαστήρια, ενώ τόνισε ότι στον αριθμό των 4.000 απολύσεων θα συνυπολογιστούν οι απολύσεις από τις αμυντικές βιομηχανίες.

Αναφερόμενος στα πανεπιστήμια, είπε ότι είναι παντελώς απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει στο Καποδιστριακό και το Μετσόβιο, σημειώνοντας ότι αυτοί που δεν προχώρησαν στην απογραφή θα τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία, ενώ για όσους απογράφτηκαν, η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στην εβδομάδα.

Για την κινητικότητα στους δήμους, είπε ότι αφορά κατ΄εξοχήν πιθανές μετακινήσεις από το κέντρο στην περιφέρεια, σημειώνοντας «πάντα προκρίνουμε την εθελοντική λύση για το δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By