Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Απολύσεις… on air στα δημοτικά ραδιόφωνα

Σχέδιο αναδιάρθρωσης εν λειτουργία, όπως στις αμυντικές βιομηχανίες, ετοιμάζει η κυβέρνηση για τα δημοτικά ραδιόφωνα. Το σχέδιο περιλαμβάνει και 700 απολύσεις.

radiostudioΠριν καν καταλήξει επισήμως η διαπραγμάτευση με την τρόικα για την τύχη ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, η κυβέρνηση σχεδιάζει να εφαρμόσει στα δημοτικά ραδιόφωνα το ίδιο μοντέλο , που θα οδηγήσει σε 700 απολύσεις εργαζομένων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Στόχος είναι οι απολύσεις αυτές να έχουν δρομολογηθεί εντός του έτους, ώστε να συμπεριληφθούν στο στόχο των 4.000 απολύσεων μέχρι το τέλος του 2013, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει διασφαλίσει ακόμη πως θα συμπληρώσει αυτό τον αριθμό. Οι μόνες σίγουρες απολύσεις είναι αυτές της ΕΡΤ. Με την απόλυση 700 εργαζομένων στα δημοτικά ραδιόφωνα, τον συνυπολογισμό στις απολύσεις των αποχωρήσεων από τις αμυντικές βιομηχανίες (εφόσον γίνει δεκτός από την τρόικα) και τις απολύσεις περίπου 300 επίορκων, η κυβέρνηση ελπίζει να επιτύχει αυτό το στόχο.

Σύμφωνα με το Έθνος η μείωση του  προσωπικού στα δημοτικά ραδιόφωνα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της αξιολόγησης των δομών στους ΟΤΑ, μέχρι το τέλος του έτους. Το σκεπτικό είναι ότι αφού τα περισσότερα δημοτικά ραδιόφωνα στην Αττική είναι ζημιογόνα, άρα απασχολούν περισσότερο προσωπικό από ό,τι θα μπορούσαν να καλύψουν οι διαθέσιμοι πόροι.

Οι απολύσεις θα έλθουν μέσω της κατάργησης των οργανικών θέσεων στα δημοτικά ραδιόφωνα, τα οποία αποτελούν νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν θα μπει λουκέτο στα δημοτικά ραδιόφωνα, αλλά θα γίνει εξυγίανση και μείωση προσωπικού.

Την ίδια ώρα οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Γ. Δημαράς και Γ. Αβραμίδης με  ερώτηση τους στη Βουλή τονίζουν ότι συνεχίζεται το ξήλωμα των Δήμων με στόχο τις αδέσμευτες φωνές των δημοτικών ραδιοφώνων. 

Οι δύο βουλευτές παραθέτουν την δήλωση του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη ότι ο «Αθήνα 9,84» έχει κάνει από μόνος του μια τρομερή εξυγίανση και καλούν τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών και Επικρατείας να ενημερώσουν τη Βουλή για τις προθέσεις τους.

Αν δηλαδή, προσανατολίζονται σε αναδιάρθρωση εν λειτουργία για τα δημοτικά ραδιόφωνα με την συνταγή της ΕΡΤ με οδηγία τρόικα, ποια είναι τα κριτήρια και τα στοιχεία που τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι φορείς αυτοί έχουν πλεονάζον προσωπικό και ποια είναι η θέση τους με δεδομένη την αρνητική τοποθέτηση των δημοτικών συμβουλίων σε αυτό το ενδεχόμενο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By