Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις της πλευράς Άκη

Οι εισαγγελείς του Εφετείου Κακουργημάτων ζήτησαν να απορριφθούν και επτά ενστάσεις των κατηγορουμένων για τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

akis_tsoxatzopoulosTην απόρριψη και των επτά βασικών ενστάσεων, που υπέβαλαν χθες οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση των «παράνομων αμοιβών» του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, ζήτησαν οι εισαγγελείς του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η εισαγγελέας Γιωργία Αδηλίνη ζήτησε από τους εφέτες να απορρίψουν την ένσταση του πρώην υπουργού για εξάλειψη του αξιόποινου λόγω παραγραφής του αδικήματος της δωροδοκίας.

Βάσει των εισηγήσεων των δύο εισαγγελέων, το δικαστήριο πρέπει να απορρίψει και την ένσταση της Βίκυς Σταμάτη περί μη εφαρμογής του ελληνικού ποινικού κώδικα, καθώς το έγκλημα που της καταλογίζεται τελέστηκε στην Ελβετία, όπου είχε λογαριασμό.

Η πρόταση των εισαγγελέων είναι να απορριφθούν επίσης και οι ενστάσεις για ακυρότητα της διαδικασίας, απαράδεκτου της δίωξης, ακύρωσης προδικασίας κ.α., ενώ ζήτησαν να γίνει δεκτή μόνο μία, που υποβλήθηκε από τον κατηγορούμενο Νίκο Γεωργουλάκη ο οποίος εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης εξωχώριας (offshore) εταιρείας. Η ένστασή του αφορούσε προανακριτική του κατάθεση, η οποία ζήτησε να μην ληφθεί υπόψη.

Ο πρώην υπουργός σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, είπε ότι η Βουλή πρέπει να κάνει πλήρη κοινοβουλευτικό έλεγχο σε όλο το θέμα των υποβρυχίων, κυρίως για τη μη υλοποίηση των συμβάσεων και τι έχασε από αυτό το Δημόσιο.

By