Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Λαυρεντιάδη

Τη δυνατότητα να νοσηλευτεί, φρουρούμενος, σε ιδιωτικό ή Δημόσιο νοσοκομείο δίνει στον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη η ανακρίτρια της υπόθεσης της PROTON BANK.

fosphotos.com | Konstantinos Tsakalidis
fosphotos.com | Konstantinos Tsakalidis

Τη δυνατότητα να νοσηλευτεί, φρουρούμενος, σε ιδιωτικό ή Δημόσιο νοσοκομείο δίνει στον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη η ανακρίτρια της υπόθεσης της PROTON BANK που απέρριψε την αίτηση του για αποφυλάκιση για λόγους υγείας. Με διάταξη της (αριθμ.346/2013) η 2η Ειδική Ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη, απέρριψε τη δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης του επιχειρηματία, που παραμένει κρατούμενος από τις 14 Δεκεμβρίου για την υπόθεση της υπεξαίρεσης ποσού 701 εκατομμυρίων ευρώ από την PROTON BANK μέσω επισφαλών δανείων που χορηγήθηκαν προς εταιρίες αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντός του.

Ο κατηγορούμενος ζητούσε κατ” οίκον νοσηλεία λόγω εγνωσμένων προβλημάτων υγείας και υποστήριζε, επικαλούμενος ιατρικές βεβαιώσεις τριών ιατροδικαστών, ότι λόγω της φυλάκισής του έχει καταστεί μη αναστρέψιμη η κατάσταση καθώς το ποσοστό της αναπηρίας του ξεπερνά πλέον το 80%.

Στην αίτηση του ο Λαυρεντιάδης τόνιζε ότι πλέον δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί και ότι ο χώρος των φυλακών ή το νοσοκομείο κρατουμένων δεν έχουν τις συνθήκες που θα του επιτρέψουν να αποφύγει δυσάρεστες εξελίξεις στην υγεία του. Επιπλέον ανέφερε ότι ούτε δημόσια ή ιδιωτικά νοσοκομεία ενδείκνυνται για την περίπτωσή του αφού μπορεί να κινδυνεύσει λόγω ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Έτσι ζητούσε την αποφυλάκισή του και τη μεταφορά του στο σπίτι του, ώστε σε εδικά διαμορφωμένο χώρο και με την ψυχολογική στήριξη της οικογένειάς του, να «συντηρήσει έστω» σε κάποια επίπεδα την κατάσταση της υγείας του.

Η κ. Χατζάκη στην απορριπτική, με την σύμφωνο γνώμη του αρμόδιου Εισαγγελέα, διάταξη της επισημαίνει την αναγκαιότητα διασφάλισης της παρουσίας του επιχειρηματία στη δίκη και αναφέρει ότι δεν αμφισβητείται «η δύσκολη κατάσταση της υγείας του». Πλην όμως κρίνει ότι ο κατηγορούμενος δεν αιτιολογεί επαρκώς τον λόγο για τον οποίο μόνος κατάλληλος χώρος νοσηλείας και διαμονής του είναι το σπίτι του.

Έτσι διατάσσει τη διατήρηση της κράτησης παρέχοντας όμως στον επιχειρηματία «εφόσον το ζητήσει» την δυνατότητα να μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο δημόσιου ή ιδιωτικού νοσοκομείου, φρουρούμενος, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υγείας του.

Σε άλλο σημείο της ανακριτικής διάταξης τονίζεται ότι ο επιχειρηματίας, παρά το γεγονός ότι αρχικά παρέδωσε στην τράπεζα 51 εκατομμύρια ευρώ, στη συνέχεια παρέμεινε αδρανής και μόνο όταν ο Εισαγγελέας Ι. Δραγάτσης, που ερευνούσε την υπόθεση προχώρησε σε δέσμευση 160 εκατομμύριων ευρώ σε λογαριασμό του στο εξωτερικό εμφανίστηκε διατεθειμένος να παραδώσει στην PROTON τα χρήματα αυτά, χωρίς τελικά να το πράξει. Η κ. Χατζάκη τονίζει επίσης ότι ο επιχειρηματίας δυσκόλεψε την έρευνα καθώς δεν ανέφερε άλλους λογαριασμούς του.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση της PROTON BANK έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι άλλοι οκτώ κατηγορούμενοι και καταζητούνται τέσσερις μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας Πέτρος Κυριακίδης.

(Πηγή: ΑΜΠΕ)

(Visited 1 times, 1 visits today)
By