Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Απορρίφθηκε το αίτημα δημοψηφίσματος για τη μικρή ΔΕΗ

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα

vouli-kolonesA

Απορρίφθηκε όπως αναμενόταν άλλωστε, το αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης να συναθροιστούν οι υπογραφές των κομμάτων που ζητούσαν δημοψήφισμα για τη πώληση της μικρής ΔΕΗ.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα, αφού ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ δεν μετείχαν στην συζήτηση, ενώ η ΔΗΜΑΡ δεν μετείχε στην ψηφοφορία. Απόντες από την ψηφοφορία ήταν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Στην συζήτηση δεν μετείχαν ούτε ανεξάρτητοι βουλευτές.

Τόσο ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης, όσο και βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επεσήμαναν ότι ο αριθμός των υπογραφών δεν συναθροίζεται αφού το ΚΚΕ κατέθεσε την δική του ξεχωριστή πρόταση, κάτι που αποδέχθηκε και ο Γ. Δραγασάκης όταν ανακοίνωσε τις προτάσεις από την έδρα και κατήγγειλαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συμπορεύεται με τη Χρυσή Αυγή. «Θέλετε τον μουτζούρη και όχι τη μουτζούρα», είπε ο Δ. Σταμάτης, ενώ και ο ίδιος αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης μίλησαν για παιχνίδια της Κουμουνδούρου ενόψει της προεδρικής εκλογής. «Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και εντάσσεται στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εμποδίσει με κάθε τρόπο την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας», τόνισε και ο Π. Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ.

Για πραξικόπημα μίλησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, καλώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην υπογράψει το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε για την πώληση της μικρής ΔΕΗ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης καταλόγισε μεγάλες ευθύνες στην κυβέρνηση γιατί «ενώ υπήρχαν οι προϋποθέσεις για τη σύγκληση της ολομέλειας, παρά το γεγονός ότι η πρόταση του ΚΚΕ ήταν διαφορετική από τις άλλες, με προσχηματικές και έξω από κάθε λογική δικαιολογίες, απέκλεισε τη συζήτηση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος».

By