Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αποσύρεται η διάταξη για τις Κυριακές. Υποχώρηση Χατζηδάκη λόγω αντιδράσεων ΠΑΣΟΚ

Δεν θα προωθηθεί άμεσα στην Βουλή η ρύθμιση για λειτουργία των καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο – Συνεδριάζει το ΠΑΣΟΚ ενόψει νομοσχεδίου – σκούπα

 

PASOKΜετά από την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ  αποσύρεται τελικά η περίφημη διάταξη για την λειτουργία των καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο, σύμφωνα με κύκλους της Ιπποκράτους. Αξίζει να επισημάνουμε ότι η διάταξη είχε προκαλέσει έντονες τρίβές και λόγω του περιεχομένου και λόγω του αιφνιδιαστικου χαρακτήρα της κατάθεσης της , ενώ βρίσκει αντίθετους τους εμπόρους.

Εντωμεταξύ την Πέμπτη αναμένεται να υπάρξει νέα, κοινή, συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο το νομοσχέδιο – σκούπα που θα κωδικοποιεί την συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόϊκα. Υπενθυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ταχθεί υπέρ του να προηγηθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών επισημαίνοντας ότι έχουν ιδιαίτερη σημασία οι λεπτομέρειες και οι νομοθετικές ρυθμίσεις εφαρμογής της συμφωνίας. Την Τετάρτη θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ενώ θα προηγηθεί μία ημέρα νωρίτερα συνάντηση του υπουργού Οικονομίας Γιάννη Στουρνάρα με αντιπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προκειμένου να ενημερωθούν για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου. Αναμένεται να συμμετάσχουν στην σύσκεψη αυτή οι Φίλιππος Σαχινίδης και Δημήτρης Χατζησωκράτης. Το ΠΑΣΟΚ πάντως προτίθεται – σύμφωνα με πληροφορίες- να επιμείνει στο να περιληφθούν ρυθμίσεις για τις ευπαθείς ομάδες, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία.

 

By