Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αποσύρθηκε η διάταξη για τον Περιφερειακό Τύπο

 Ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης

vouli polunomosxedio

Την απόσυρση της διάταξης του Πολυνομοσχεδίου σχετικά με την άρση της υποχρεωτικής δημοσίευσης προκηρύξεων συμβάσεων Δημοσίου και ΟΤΑ στον Τοπικό – Περιφερειακό Τύπο ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, με νομοτεχνική βελτίωση.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη διάταξη είχε προκαλέσει αντιδράσεις και στους βουλευτές της συμπολίτευσης ενώ την απόσυρσή της είχαν ζητήσει όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Η ΝΔ δεν πρέπει και δεν θα αφήσει ένα άρθρο να γίνει η ταφόπλακα του περιφερειακού Τύπου», είχε δηλώσει ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Σκρέκας ζητώντας την αναθεώρηση της διάταξης, κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου τη Δευτέρα.

«Να πάμε και σε απόσυρση αυτού του άρθρου, ώστε ο περιφερειακός Τύπος να συνεχίσει να επιτελεί το σοβαρό κοινωνικό έργο που σήμερα επιτελεί» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Την αντίθεσή του είχε εκφράσει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, σημειώνοντας ότι το κέρδος από τη διάταξη θα είναι πολύ μικρό σε σχέση με το προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην επιβίωση του επαρχιακού Τύπου.

Με απειλές καταψήφισης από «γαλάζιους» βουλευτές είχε έρθει αντιμέτωπος και ο υφυπουργός ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος. Η απόσυρση της Διάταξης είναι απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Δένδια, τη σχετική τροπολογία όμως κατέθεσε ο Γκ. Χαρδούβελης, υπό την ιδιότητα, όπως ξεκαθάρισε του επισπεύδοντος υπουργού.

By