Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αποτέλεσμα-παγίδα το 0-0. Δηλώσεις των πράσινων. Ο χαμός στον «τάφο του Ινδού»…

Μπορείς να έχεις πάρει ισοπαλία σε εκτός έδρας ματς Ευρώπης και να μην είσαι ικανοποιημένος; Δύσκολο. Κι όμως, ικανοποιημένος… μερικώς ήταν ο προπονητής του Παναθηναϊκού, καθώς αυτό που ήθελε από την ομάδα του ήταν ένα γκολ. Γκολ που θα μπορούσε μάλλον εύκολα να είχε σημειώσει αν αξιοποιούσε μια, έστω, ευκαιρία στη Λιέγη…

anastasiouΟ Γιάννης Αναστασίου δεν κρύφτηκε. «Θα έλεγα ότι ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι σε ένα απίστευτα κακό γήπεδο. Στο πρώτο μέρος από πλευράς οργάνωσης ήμασταν καλά αλλά κάναμε λάθη στις μεταβιβάσεις. Πρέπει να σπάσαμε ρεκόρ! Μάλιστα, δεν ήμασταν τόσο αποφασιστικοί. Στο δεύτερο ισορροπήσαμε και μόνο ο Παναθηναϊκός ήταν μέσα στο γήπεδο. Χάσαμε ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει τη νίκη. Όμως, όταν δεν σκοράρεις, το σημαντικό είναι να μη χάσεις. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με το 0-0 που είναι καλό, αλλά και πολύ επικίνδυνο. Χρειάζεται προσοχή στη ρεβάνς, αλλά έχουμε πέντε μέρες για να δούμε σε τι κατάσταση θα είμαστε εμείς και ο αντίπαλός μας, ενώ το γήπεδο θα είναι πολύ καλύτερο για να κάνουμε το παιχνίδι μας» είπε στη συνέντευξη τύπου και πρόσθεσε:

«Στη ρεβάνς χρειαζόμαστε γκολ, ηρεμία και υπομονή. Κάναμε ανάλυση του τρόπου παιχνιδιού της Σταντάρ, ξέραμε τις δυνατότητές της και προσπαθήσαμε να τους περιορίσουμε. Η τακτική μας προσέγγιση ήταν πολύ καλή, όμως, δεν σκοράραμε. Θέλουμε γκολ στη ρεβάνς. Έχοντας την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου και με τον κόσμο στο πλευρό μας, το επόμενο ματς θα είναι διαφορετικό».

Κλείνοντας ο πράσινος τεχνικός επεσήμανε: «Το σκορ είναι πονηρό. Χρειάζεται ωριμότητα και υπομονή στο παιχνίδι μας. Το γήπεδο θα μας βοηθήσει γιατί θα παίξουμε πιο γρήγορα και από εκεί και πέρα θα είναι θέμα θέλησης και προσοχής στις λεπτομέρειες. Πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη που κάναμε σήμερα και ευτυχώς δεν τιμωρηθήκαμε. Ένα από τα σημερινά μας λάθη, είναι ότι δεν καθαρίσαμε από σήμερα. Αξίζουν, ωστόσο, συγχαρητήρια στους παίκτες μου που έδειξαν επαγγελματισμό και σωστή συμπεριφορά σε δύσκολες στιγμές και καταστάσεις».

luzonΟ Γκάι Λουζόν δήλωσε ικανοποιημένος από την Σταντάρ του α” μέρους, εστίασε στην κόπωση των παικτών του την εμφάνιση του β” ημιχρόνου, ενώ χαρακτήρισε πιο… έμπειρη ομάδα τον Παναθηναϊκό! Αστειότητες. Γιατί, η πράσινη ομάδα της τελευταίας διετίας δεν έχει καμία εμπειρία από Ευρώπη, παρά μόνο σε ατομικό επίπεδο -και πάλι… Εκτός αν ο Λουζόν αναφερόταν στον Παναθηναϊκό ως όνομα -κάτι που, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν έχει βάση.

Οι δηλώσεις του Γκάι Λουζόν στη συνέντευξη τύπου: «Στο πρώτο παίξαμε πολύ καλά. Είχαμε την κυκλοφορία της μπάλας και ευκαιρίες για γκολ. Ήμασταν συμπαγές σύνολο. Στο δεύτερο, φανήκαμε λίγο κουρασμένοι. Δεν είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση από άποψη φυσικής κατάστασης και ο Παναθηναϊκός το εκμεταλλεύτηκε».

(Μα, η Σταντάρ είχε ένα επίσημο παιχνίδι στα πόδια της -άρα, είχε και το πλεονέκτημα!).

Πρόσθεσε ο συμπαθής τεχνικός: «Στο τελευταίο λεπτό θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει τη νίκη και θα ήταν καταπληκτικό φινάλε για τον Εζεκιέλ, τον οποίο και ευχαριστούμε για την προσφορά του στην ομάδα. Είναι φανταστικός παίκτης. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγαλύτερη εμπειρία από εμάς, αλλά οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες και θα πάμε (στην Αθήνα) για να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

ezekiel_0Μια κι ο λόγος για τον Εζεκιέλ, ο Νιγηριανός έδωσε τον τελευταίο του αγώνα με την Σταντάρ, καθώς ανακοίνωσε ότι αποχωρεί και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αλ Αραμπί (εκεί όπου υπάρχει το χρήμα…).

«Απόψε ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι με τη Σταντάρ. Θα μου λείψει ο κόσμος και το γήπεδο. Που ξέρεις, μπορεί να επιστρέψω μια μέρα», είπε ο Εζεκιέλ, υποστηρίζοντας πως «θα μπορούσα να πετύχω ένα γκολ, όμως δεν μπόρεσα, αν και θα το ήθελα».

Ναι αγαπητέ, αλλά θα ήταν αδικία..,

(Θυμίζουμε, ο Εζεκιέλ βγήκε στην κόντρα στις καθυστερήσεις και, στιγμές πριν «σκοτώσει» -ίσως- τον Κοτσώλη, ο Κουτρουμπής σαν από μηχανής Θεός του πήρε τη μπουκιά από το στόμα με ένα απίστευτο τάκλιν).

Να συμπληρώσω γιατί θα επρόκειτο για αδικία -αν ο Εζεκιέλ σκόραρε: γιατί ο Παναθηναϊκός είχε τις μεγάλες φάσεις -κι όχι μόνο το δοκάρι στην… φωτοβολίδα του «Σίφο»- και δεν ήταν μια και δύο…

Συμπληρωματικά να πούμε πως, αυτή ήταν η δεύτερη, μόλις, επιτυχία για τον Παναθηναϊκό σε αγώνες κόντρα σε Βέλγους (οκτώ ματς, δύο ισοπαλίες) στα δικά τους εδάφη, όπου οι πράσινοι δεν έχουν καταφέρει να σημειώσουν νίκη! Την είχαν χθες, αλλά…

alafouzos+anastasiouΜε τη συμπλήρωση των 90 λεπτών, ο Γιάννης Αλαφούζος άφησε τη θέση του στα επίσημα και κατευθύνθηκε προς τη φυσούνα. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ περίμενε τη λήξη και μόλις οι ποδοσφαιριστές πήγαιναν προς τα αποδυτήρια, τους χαιρέτησε έναν-έναν και τους συνεχάρη για το θετικό αποτέλεσμα. Τι είπαν όμως οι παίκτες; Όλοι τους στάθηκαν στη δύναμη της Λεωφόρου με τον Μλάντεν Πέτριτς να χρησιμοποιεί την πιο χαρακτηριστική ατάκα.

«Νομίζω ότι στο πρώτο ημίωρο του πρώτου μέρους παίξαμε πιο αμυντικά, τους δείξαμε σεβασμό. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν καλύτεροι αλλά άτυχοι, ίσως ήταν και έλλειψη συγκέντρωσης σε κάποια σημεία. Όμως αυτός ήταν ο πρώτος επίσημος αγώνας για εμάς σε αντίθεση με την Σταντάρ, άρα θεωρώ ότι το 0-0 ήταν ένα καλό αποτέλεσμα».

1132315Και συνέχισε: «Δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα συγκεκριμένο. Θα κάνουμε το καλύτερο. Η Λεωφόρος θα καίει και οι οπαδοί μας θα μας στηρίξουν για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα». Όσο για τη δική του παρουσία στην προετοιμασία είπε:

«Νομίζω ότι ήταν σημαντικό ότι μετείχα στην προετοιμασία. Προσβλέπω σε καλά αποτελέσματα και ότι θα πάμε καλά και στην Ευρώπη. Τότε τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα αλλά σίγουρα θα υπάρξουν ευκαιρίες για όλους μας. Γνωριζόμαστε καλά σαν ομάδα και μπορούμε να έχουμε καλά αποτελέσματα».

1132268(1)«Είχαμε μια συγκεκριμένη στρατηγική στο συγκεκριμένο παιχνίδι, την βγάλαμε αρκετά καλά. Λίγο στο πρώτο ημίχρονο ίσως δεν μπήκαμε δυνατά. Στο δεύτερο διορθώσαμε πολύ την εικόνα μας, είχαμε την κατοχή ήρθαν και οι φάσεις για να τελειώσουμε με ένα γκολ που θα μας έδινε μεγάλο αβαντάζ αλλά δεν τα καταφέραμε. Θεωρώ ότι η Σταντάρ είναι μια πολύ καλή ομάδα που έχει καλούς παίκτες και το έδειξε και πέρσι στο πρωτάθλημα αλλά και φέτος στην πρεμιέρα. Παρουσιάστηκε όπως την είχαμε αναλύσει. Δεν τους αφήσαμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Στην Λεωφόρο θα είναι δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να προσέξουμε πολύ να μην δεχτούμε γκολ», είπε ο Λαγός προσθέτοντας: «Σίγουρα όταν παίζεις στην έδρα σου και έχεις τους οπαδούς στο πλευρό σου νιώθεις καλύτερα. Θα μπούμε ακόμα πιο δυνατά για να καταφέρουμε ότι δεν μπορέσαμε εδώ, να πάρουμε την νίκη και την πρόκριση».

Αποτέλεσμα παγίδα χαρακτήρισε το 0-0 ο Νάνο! Κι έχει δίκιο… «Είναι ένα αποτέλεσμα παγίδα αφού αν δεχτούμε ένα γκολ, θα πρέπει να πετύχουμε μετά δύο», δήλωσε αρχικά ο Ισπανός αμυντικός και συνέχισε: «Είχαμε ευκαιρίες να πάρουμε τη νίκη, αλλά δεν τα καταφέραμε. Στη Λεωφόρο μαζί με τον κόσμο μας, μπορούμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

1132236Κι ο κόσμος, βέβαια, θα είναι εκεί… Όπως ήτα ν και στον «Τάφο του Ινδού» που γέμισε για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Σταντάρ. Με τις εξέδρες να είναι κατάμεστες. Εκεί όπου ήταν ο προτζέκτορας τον οποίο είχαν τοποθετήσει οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για να μπορούν να δουν οι φίλοι του τριφυλλιού την αναμέτρηση…

Β.Μελέκογλου

By