Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η αποτυχία στις αποκρατικοποιήσεις «φέρνει» μείωση στους στόχους

Η Ελλάδα πρόκειται να ζητήσει τη μείωση του φετινού στόχου για τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις,  από τους διεθνείς δανειστές της.

stauridisΗ Ελλάδα πρόκειται να ζητήσει τη μείωση του φετινού στόχου για τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις,  από τους διεθνείς δανειστές της, μετά το ναυάγιο του διαγωνισμού για την πώληση της ΔΕΠΑ, σύμφωνα με το Reuters.

«Είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί το 1 δισ. ευρώ που περιμέναμε να συγκεντρώσουμε από τη ΔΕΠΑ. Θα ζητήσουμε από τους πιστωτές χρονική μετάθεση των στόχων για το 2014», δήλωσε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο.

Βάσει των όρων του μνημονίου, η Ελλάδα πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 1,8 δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ ο ενδεικτικός στόχος είναι για τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη του έτους.

Τον αιφνιδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ για την απόσυρση της Gazprom από τον διαγωνισμό για την πώληση της ΔΕΠΑ επιβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ταμείου, Στέλιος Σταυρίδης.

«Δεν το περιμέναμε, αλλά δεν υποστήκαμε και σοκ», δήλωσε ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι κάτι το οποίο ξεπερνάει και το ΤΑΙΠΕΔ και την ελληνική κυβέρνηση.

Παράλληλα δήλωσε αισιόδοξος για την αξιοποίηση της ΔΕΠΑ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η νύφη μπορεί να έμεινε σύξυλη από το γαμπρό αλλά τα κοσμήματα της τα έχει όλα». Εκτίμησε δε ότι θα βρεθούν εναλλακτικές λύσεις για τα έσοδα και επανέλαβε ότι σύντομα θα επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ερωτηθείς σχετικά με την αλλαγή της στάσης της Gazprom, υποστήριξε πως «είναι προφανές ότι μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ρώσων υπήρχαν κάποιες συνεννοήσεις που οδήγησαν τους δεύτερους να μην συμμετάσχουν».

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Πια Αρενκίλντε, απέρριψε τα περί ανάμειξης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By