Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Απουσιολόγιο στους υπουργούς από τον Νίκο Βούτση

Έλαμψαν και πάλι δια της απουσίας τους υπουργοί και υφυπουργοί από την σημερινή συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή

vouli

Από τις εννέα ερωτήσεις που είχε προγραμματιστεί να συζητηθούν, μόνον μια τελικά συζητήθηκε, αφού για όλες τις υπόλοιπες υπήρξε κώλυμα. Η απουσία των υπουργών και των υφυπουργών δεν έμεινε ασχολίαστη από τον ΣΥΡΙΖΑ με το Νίκο Βούτση να κάνει λόγο για οδυνηρή έκπληξη, καθώς το «σκορ» όπως είπε είναι ένα προς εννέα.

«Δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει έτσι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, ουδείς πείθεται ότι δέκα υπουργοί την Παρασκευή το πρωί είχαν κώλυμα και άλλες προτεραιότητες», είπε, ζητώντας να διαβιβαστεί να μεταφερθεί η δυσαρέσκεια του ΣΥΡΙΖΑ. «Ύστερα λέμε για το τι εικόνα έχει η Βουλή, δεν είναι μόνον οι ύβρεις, αλλά είναι και η απαξίωσή της από τα μέλη της κυβέρνησης», συμπλήρωσε, με την Αντιπρόεδρο Μαρία Κόλλια Τσαρουχά να συμφωνεί μαζί του.

Ο Αντιπρόεδρος πάντως, Γιάννης Τραγάκης επιχείρησε να δικαιολογήσει τους απόντες υπουργούς, λέγοντας ότι έχουν πολύ φόρτο εργασίας λόγω της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε., παραδέχθηκε ωστόσο, ότι υπάρχει ένα ζήτημα.

By