Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Αποφασισμένη η δολοφονία του Φύσσα»

Εμπλοκή και άλλων βουλευτών της Χ.Α. δείχνουν οι μάρτυρες – Ομολογία για τάγμα εφόδου στο Κερατσίνι

killahpΣτοιχεία για έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, εκ των οποίων οι δύο δεν περιλαμβάνονται στη δικογραφία που αφορά την κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης», έδωσαν σύμφωνα με πληροφορίες στον ανακριτή της υπόθεσης, δύο μάρτυρες που ζήτησαν να τεθούν σε καθεστώς προστασίας.

Ένας από τους μάρτυρες που κατέθεσε ότι ανήκε στον «σκληρό πυρήνα της οργάνωσης καθώς είχε υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις», φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του δικαστικού λειτουργού ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν «αποφασισμένη» και με έγκριση του αρχηγού του κόμματος.

«Ξέρω ότι ο Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά -φέρεται να υποστήριξε ο μάρτυρας- υπήρχε κεντρική εντολή από τον Λαγό να τον «φάνε«. Αυτό ήταν εν γνώσει του Κασσιδιάρη και είχε την έγκριση του Μιχαλολιάκου».

Ο δεύτερος μάρτυρας ήταν στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία μέχρι τον Ιούνιο του 2012 και σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι γνωρίζει περιστατικά επιθέσεων σε «λαθρομετανάστες στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθο.

Στο μεταξύ ο αποκαλούμενος, μεταξύ των γνωστών του ως «απόστρατος», που αφέθηκε ελεύθερος το Σάββατο με απαγόρευση εξόδου από την χώρα, φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ότι το επίμαχο βράδυ έγινε κάλεσμα σε «Τάγμα εφόδου» στις 11.00 πριν δηλαδή την δολοφονία του μουσικού.

Όπως ανέφερε ο κατηγορούμενος έλαβε γραπτό μήνυμα από τον πυρηνάρχη Γιώργο Πατέλη «που μας καλούσε στην τοπική». Έτσι τηλεφώνησε στον Ρουπακιά για να τον ρωτήσει εάν ξέρει κάτι και εκείνος του απάντησε ότι δεν ξέρει. Ακολούθως ο «απόστρατος» τηλεφώνησε στον Γιώργο Πατέλη -που είναι προσωρινά κρατούμενος- και όπως υποστηρίζει τον ρώτησε «κύριε Γιώργο τι μας θέλετε;».

Ο Πατέλης, κατά τον συγκατηγορούμενο του, του ζήτησε χωρίς να του εξηγήσει «σε 10 λεπτά να είμαι στην τοπική».

«Κάλεσα τον Σ. και τον ρώτησα εάν ήξερε κάτι», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες ο 52χρονος στον ανακριτή. Και πρόσθεσε στην κατάθεση του: «Μου είπε «όχι« και επειδή δεν είχα μεταφορικό μέσο του ζήτησα να έρθει να με πάρει να πάμε μαζί. Μου τηλεφώνησε και ο Ρουπακιάς. Πήγαμε στην τοπική και τα γραφεία ήταν κλειστά. Προχωρώντας πιο κάτω βρήκαμε 7 μοτοσυκλέτες με άτομα της τοπικής με στρατιωτικά παντελόνια και τους ρώτησα «Υπάρχει κάποιο όχημα να μοιράσουμε τρόφιμα;« Εκείνοι μου απάντησαν «Τι τρόφιμα ρε; Εδώ πάμε να δώσουμε μάχη. Πιάσανε δύο άτομα του πυρήνα της ασφάλειας, δικούς μας«.

Είπα στον Σ. «Πάμε να φύγουμε, αυτοί εδώ είναι συμμορία. Τι δουλειά έχουμε εμείς;« Πήγαμε παρακάτω να βάλει βενζίνη και να πάρει τσιγάρα και έστειλε γραπτό μήνυμα στον Πατέλη από το κινητό μου και μου ζήτησε να τηλεφωνήσω στον Ρουπακιά ο οποίος απάντησε και μου είπε «είμαι στην αστυνομία, με έπιασαν«.

`Όχι τον Ρουπακιά ρε γαμώτο«, είπε ο Σ. και στη συνέχεια μου ζήτησε να ενημερώσω τον Πατέλη».

Αποκαλυπτική και η κατάθεση της φίλης του Παύλου Φύσσα. Αναφερόμενη στα γεγονότα το μοιραίο βράδυ, «ξαφνικά από την Κεφαλληνίας βγήκαν 7-8 άτομα, ηλικίας 35-40 ετών περίπου, όλοι εύσωμοι, φορούσαν μαύρα ρούχα, κάποιοι με ξυρισμένα κεφάλια, κάποιοι όχι. Με δυνατές φωνές, κατευθύνθηκαν με απειλητικές διαθέσεις προς τα αγόρια της παρέας. Γύρισα πίσω και πήγα τρέχοντας προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην Κεφαλληνίας. Ούρλιαζα λέγοντας πως οι φίλοι μου κινδυνεύουν, και τους παρακαλούσα να έρθουν να βοηθήσουν».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By