Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αποφασισμένη να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος η ΕΕ

«Όλοι οι δράστες των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα κληθούν να λογοδοτήσουν»

islamiko kratos

Αποφασισμένη να πολεμήσει την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος δήλωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τον αποκεφαλισμό ενός ακόμη Αμερικανού ομήρου.

«Η ωμή δολοφονία του αμερικανού εργαζομένου σε ανθρωπιστική οργάνωση Πίτερ Κάσιγκ και σύρων στρατιωτών συνιστά νέο δείγμα της αποφασιστικότητας του Ισλαμικού Κράτους να συνεχίσει το πρόγραμμά του της τρομοκρατίας», έγραψε σε ανακοίνωση η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι. «Όλοι οι δράστες των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα κληθούν να λογοδοτήσουν. Η ΕΕ θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επίτευξη αυτού του στόχου».

«Έχουμε απόλυτα δεσμευτεί στην καταπολέμηση της απειλής που θέτει το ΙΚ και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία και το Ιράκ, με τους περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους μας», διαβεβαίωσε η Μογκερίνι.

Η εξτρεμιστική σουνιτική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε με συνοπτικές διαδικασίες τον αμερικανό όμηρο Πίτερ Κάσιγκ, πράξη που χαρακτηρίστηκε «απόλυτο κακό» από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Ο Κάσιγκ αποκεφαλίστηκε σε αντίποινα για την αποστολή αμερικανών στρατιωτικών συμβούλων στο Ιράκ.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε χθες σε τζιχαντιστικές ιστοσελίδες, το ΙΚ ανέλαβε επίσης την ευθύνη για την εκτέλεση με αποκεφαλισμό τουλάχιστον 18 σύρων στρατιωτών.

By