Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις οι κτηνοτρόφοι

Δεν απέδωσαν καρπούς οι συζητήσεις με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

koukoulopoulos-pasok

 

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις παραμένουν οι κτηνοτρόφοι, αφού η συνάντησή τους το Σάββατο με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρι Κουκουλόπουλο στην Κοζάνη δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης τους, Δημήτρης Καμπούρης.

«Εμείς ζητάμε την άμεση πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2013, αίτημα που δεν μας ικανοποιούν», υπογράμμισε ο ίδιος και στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε την πραγματοποίηση περιφερειακού συλλαλητηρίου την προσεχή Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Πλέον ζητάμε πολιτική λύση στο θέμα της εξισωτικής αποζημίωσης του 2013, αλλά και στη ρύθμιση των βοσκοτόπων και παραμένουμε ανυποχώρητοι στα αιτήματά μας», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Καμπούρης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου πρόκειται να δοθούν άλλα 30 εκατομμύρια ευρώ σε δικαιούχους της εξισωτικής αποζημίωσης του 2013 και το εναπομείναν ποσό, ήτοι 40 εκατομμύρια ευρώ, θα διατεθεί σε δόσεις μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Για τη δυνατότητα ενστάσεων που δόθηκε στους κτηνοτρόφους, η πρώτη αίτηση των οποίων είτε απορρίφθηκε, είτε τους εγκρίθηκε ποσό μικρότερο του αναμενόμενου, οι κτηνοτρόφοι υποστηρίζουν ότι «η όλη διαδικασία είναι μια ταλαιπωρία που είναι αμφίβολο ότι θα τους δικαιώσει».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των κτηνοτρόφων, Νίκος Παλάσκας, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, επεσήμανε ότι «εάν μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου δεν μπουν χρήματα της εξισωτικής αποζημίωσης του 2013 στους λογαριασμούς μας, θα κατέβουμε στην Αθήνα αμέσως την επόμενη ημέρα και θα διαδηλώσουμε μαζικά έξω από το υπουργείο».

By