Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αποφυλακίζεται ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος

Πρόκειται για τον πρώτο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος αποφυλακίζεται με την υποχρέωση καταβολής εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ

mathaiopoulos111

 

Ενάμιση περίπου μήνα μετά την προφυλάκισή του ελεύθερος αφέθηκε με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Ο βουλευτής είχε κριθεί προφυλακιστέος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής μετά την απολογία του στις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση.

Πρόκειται για τον πρώτο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος αποφυλακίζεται με την υποχρέωση καταβολής εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ. Ακόμη στον Α. Ματθαιόπουλο επιβλήθηκε και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Στην απολογία του πάντως ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος είχε αρνηθεί την κατηγορία που του αποδίδεται κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη.

Ανακρίτριες και εισαγγελέας προφυλάκισαν τον Α. Ματθαιόπουλο με το σκεπτικό εάν παρέμενε ελεύθερος θα συνέχιζε την εγκληματική του δραστηριότητα καθώς εκτός από βουλευτής ήταν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ανήκε δηλαδή στη στενή ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, και με κάθε τρόπο προέτρεπε και προπαγάνδιζε την εγκληματική της δράση.

Υπενθυμίζεται ότι ελεύθερη με βούλευμα είχε αφεθεί πριν λίγα 24ωρα και η κατηγορουμένη για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση σχετικά με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής Θέμις Σκορδέλη.

By