Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αποφυλακίζεται ο Σωτήρης Εμμανουήλ

Φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων

upovruxio

Αποφυλακίζεται, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο Σωτήρης Εμμανουήλ, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, καθώς έγινε δεκτή η προσφυγή του, προκειμένου να αντικατασταθεί η προφυλάκισή του με την επιβολή περιοριστικών μέτρων.

«Ανεξάρτητα από την αυστηρότητα των περιοριστικών όρων, το συγκεκριμένο βούλευμα, εκτός από την εξαιρετική νομική τεκμηρίωση του, γεννά και αισιοδοξία ότι οι δικαστές της Αθήνας δεν επηρεάζονται από την ατμόσφαιρα ανθρωποφαγίας, που κάποιοι σκοπίμως διαμορφώνουν, αλλά υπακούουν στο νόμο, στην αναλογικότητα και στην συνείδησή τους», δηλώνουν οι συνήγοροι υπεράσπισης Μ. Δημητρακόπουλος και Θ. Πλεύρης.

Οι δύο συνήγοροι τονίζουν ότι ο εντολέας τους «ήταν διαχειριστής των «Ελληνικών Ναυπηγείων» και κατηγορείται για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα». Συμπληρώνουν ακόμα ότι με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών (Πρόεδρος: Ελευθέριος Γεωργίλης, Μέλη: Γεωργία – Ελένη Παπαγιαννοπούλου και Δήμητρα Μόρφη) έγινε δεκτή η προσφυγή του κ. Εμμανουήλ και διατάχθηκε η αντικατάσταση της προσωρινής κρατήσεως του (αποφυλάκιση) με τους παρακάτω όρους: καταβολή εγγύησης 3.000.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές την εβδομάδα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

By