Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αποφυλακίζονται τα μέλη της «θηλυκής συμμορίας» του ΙΚΑ Καλλιθέας λόγω… κωλυσυεργίας

Είχαν προκαλέσει ζημιά άνω των 11 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό

ikaAΤο αργότερο έως τις 10 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αποφυλακιστούν τα μέλη της -αποκαλούμενης- «θηλυκής συμμορίας» του ΙΚΑ Καλλιθέας, που φέρεται ότι μέσω «μαϊμού»-επιδομάτων είχαν προκαλέσει ζημία άνω των 11 εκατ. ευρώ στον οργανισμό. Κι αυτό γιατί η ελληνική δικαιοσύνη δεν κατάφερε να προωθήσει γρήγορα τη διαδικασία ώστε να έχει ολοκληρωθεί η δίκη τους εντός των 18 μηνών.

Ήδη ο εισαγγελέας Εφετών Περικλής Δράκος με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας ζητά την αποφυλάκιση των επτά κατηγορούμενων με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, μη απομάκρυνσή τους από το νομό Αττικής, συνεχή διαμονή τους στη συγκεκριμένη κατοικία που έχουν δηλώσει και υποχρεωτική εμφάνισή τους 6 φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα) λόγω συμπλήρωσης, στις 10 Σεπτεμβρίου 2013, δεκαοκτώ μηνών παραμονής τους στις φυλακές.

Η υπόθεση αφορά τις πέντε υπαλλήλους του ΙΚΑ Καλλιθέας δηλ. τις Ελένη Μπουραζάνη, Χριστίνα Πατεράκη, Χρυσούλα Φέρρα, Μυρσίνη Θωμάκου και Χριστίνα Σουρίδη, ενώ στις φυλακές βρίσκονται ακόμα ο Κων/νος Καραΐσκος, σύζυγος της Ε. Μπουραζάνη, και ο Παναγιώτης-Αλέξανδρος Αιματίδης, σύζυγος της Χρυσούλας Φέρρα, των οποίων ο εισαγγελέας επίσης ζητά την αποφυλάκιση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By