Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αποχή των γιατρών της Χαλκιδικής από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Η απόφαση για την αποχή ελήφθη από τον Ιατρικό Σύλλογο Χαλκιδικής (ΙΣΧ) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό παθολόγου από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση επειδή ξεπέρασε το πλαφόν που επιβάλει ο ΕΟΠΥΥ

nosokomeio

Χωρίς συνταγές για τα φάρμακά τους θα μείνουν στις 27 και 28 Μαρτίου οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στο νομό Χαλκιδικής λόγω αποχής των γιατρών από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Η απόφαση για την αποχή ελήφθη από τον Ιατρικό Σύλλογο Χαλκιδικής (ΙΣΧ) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό παθολόγου από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση επειδή ξεπέρασε το πλαφόν που επιβάλει ο ΕΟΠΥΥ.

Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του ΙΣΧ, Μάριος Πυρπασόπουλος, την περασμένη εβδομάδα, παθολόγος στα Φλογητά, ο οποίος δέχεται μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων, ξεπέρασε το πλαφόν συνταγογράφησής του που ήταν 20.000 ευρώ με συνέπεια να αποκλειστεί από τη συνταγογράφηση μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Μετά τον αποκλεισμό του από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση τέθηκε σε εφαρμογή η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 28ης Ιανουαρίου 2014 να μην χρησιμοποιηθεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τις ημέρες 27 και 28 Μαρτίου στη Χαλκιδική ως ένδειξη διαμαρτυρίας πρόσθεσε ο κ. Πυρπασόπουλος.

By